Laurent Ferrier Galet Square Régulateur Black

Voer voor horlogemakers en wetenschappers

Laurent Ferrier Galet Square Régulateur Black cover

De Laurent Ferrier Galet Square Régulateur Black is als een kunstig gevormde vierkante kiezel met afgeronde hoeken. De 41 mm kast is in roodgoud uitgevoerd en de diepzwarte wijzerplaat heeft een regulator-indeling. Een regulator vergt eerst gewenning maar dan volgt een onbelemmerde wijze van de tijd aflezen.

De elegante en zeer precieze Laurent Ferrier Galet Square Régulateur Black

De elegante en zeer precieze Laurent Ferrier Galet Square Régulateur Black

De regulator is van oorsprong te vinden in het uurwerkatelier. In een dergelijk atelier staat een centrale klok die dienstdoet als ijkpunt. Op de klok worden alle horloges die gemaakt worden gereguleerd en dat verklaart ook meteen de naam. Een dergelijk regulerende klok had de minuten centraal staan en de seconden en de uren op afzonderlijke hulpwijzerplaten voor een optimale afleesbaarheid. De Laurent Ferrier Galet Square Régulateur Black volgt in de voetsporen van de uurwerkmakers-klokken.

Wetenschappers opgelet

De diepzwarte wijzerplaat met de roodgouden accenten heeft natuurlijk de minuten centraal staan. Op 12 uur is de urenweergave geplaatst en op 6 uur is een kleine seconden-aanduiding te zien. Door de uren en minuten te scheiden voor meer precisie werden regulator klokken ook vaak door wetenschappers gebruikt wanneer er belangrijke metingen verricht moesten worden. De details op de wijzerplaat van de Laurent Ferrier Galet Square Régulateur Black zijn om van te watertanden. Zo zijn de uren- en secondetellers verzonken en de assegaai-vormige wijzers zijn uitgevoerd in roodgoud.

Het automatische LF Caliber 228.01 is een lust voor het oog door de sublieme afwerking

Het automatische LF Caliber 228.01 is een lust voor het oog door de sublieme afwerking

Exquise afwerking

Voor wetenschappers met exquise smaak moet de nieuwe Laurent Ferrier Galet Square Régulateur Black onweerstaanbaar zijn. Het horloge is zoals elke Lauren Ferrier-creatie uitgerust met een zeer fraai uurwerk uit de eigen manufactuur. Het automatische LF Caliber 228.01 is een lust voor het oog door de sublieme afwerking. Naast het Côtes-de-Genève motief op de bruggen en de cirkelvormige versiering van de platine, zijn de schroefkoppen afgeschuind en gepolijst en zijn verschillende onderdelen fraai afgeschuind.

De Laurent Ferrier Galet Square Régulateur Black is vanaf augustus verkrijgbaar en voor meer informatie verwijzen we door naar www.laurentferrier.ch