A. Lange & Söhne maakt decimale Zeitwerk Minute Repeater

A-Lange-Soehne-Zeitwerk-minute-repeaterALS_147_025_M01A. Lange & Söhne heeft op de SIHH zijn eerste horloge met een decimale minute repeater gepresenteerd. De Zeitwerk Minute Repeater combineert de elegante Lange-lijnen met mechanisch verspringende cijfers en een decimale minute repeater die de uren, tienminuten-intervallen en minuten door middel van een akoestisch signaal laat horen.
Het akoestische signaal laat de exacte tijd horen die door de verspringende cijfers wordt aangegeven, wanneer men op een poussoir drukt om het minute-repeatermechaniek te activeren. Elk verstreken uur wordt met een lage toon aangegeven, een dubbele toon geeft elke verstreken periode van tien minuten aan en een hoge toon speelt de minuten af.

A-Lange-Soehne-Zeitwerk-minute-repeaterALS_147_025_FS witDe tijd wordt weergeven met behulp van één urenring en twee minutenschijven in plaats van de gebruikelijke wijzers. Ook de conventionele schuif om het geluidssysteem in werking te stellen heeft plaatsgemaakt voor een uitgebreid drukkersysteem. De kwaliteit van het geluid wordt handmatig, of moeten we zeggen op het gehoor, in de manufacture afgeregeld, zodat er perfecte harmonie en vibratie ontstaat.

A-Lange-Soehne-Zeitwerk-minute-repeater-uurwerk ALS_L043_5_Zeitwerk_MR_109966_109966_D02Het uurwerk, dat uit 771 delen bestaat, is het L043.5 manufacture kaliber met handopwinding en een ‘constant force’ ankerechappement. Om schade aan het uurwerk te voorkomen, kan de kroon niet worden bediend als het geluidssysteem actief is. Ook het wisselen van de cijfers wordt uitgesteld totdat het geluid gestopt is, bij het langste aantal tonen ( om 12:59) duurt dat dus zo’n 20 seconden.

A-Lange-Soehne-Zeitwerk-minute-repeaterALS_147_025_D01De Zeitwerk minute repeater heeft een kastdiameter van 44,2 mm. en is uitsluitend verkrijgbaar in platina. De wijzerplaat is van massief onbewerkt Duits zilver (een legering met koper, nikkel en zink), de gonghamertjes zijn van zwartgepolijst staal. Een nieuw hoogstandje dus van het merk uit Dresden.

Prijs:  € 440.000

Kijk voor meer informatie op www.alange-soehne.com