De extra grote weergave van de seconde, los van de uren en minutenwijzers, is al bijna drie eeuwen kenmerkend voor de Manufacture Jaquet Droz. Al in de 18e eeuw maakte Jaquet Droz een zakhorloge met deze emblematische wijzerplaat opmaak. Het nieuwe model ?Grande Seconde Quantième? heeft als toegift een datumaanduiding, prachtig verzonken onder die grote secondewijzer.

De Grande Seconde collectie van Jaquet Droz was er tot nu toe altijd met een kast van edelmetaal of keramiek. De nieuwe Grande Seconde Quantième komt echter in een stalen kast, waardoor het model een krachtige, nobele uitstraling heeft. De karakteristieke opmaak van de wijzerplaat ? waarbij de uren- en minutenindexering worden overlapt door die van de ?grande seconde? ? heeft bij de Grande Seconde Quantième in de zwarte uitvoeringen een extra krachtige uitstraling gekregen, door een geheel nieuw procedé, waarbij een geheel stalen wijzerplaat via een chemisch bad een perfect zwarte coating krijgt. Via de uit het staal uitgespaarde indexeringen, die geheel zwart of subtiel geborsteld zijn, krijgt de wijzerplaat een bijzondere diepte, die wordt versterkt door de verdieping voor de datumaanduiding.


Jaquet Droz Grande Seconde Quantième


De Grande Seconde Quantième is er ook met een prachtige, pure zilver-witte wijzerplaat. In het horloge zit het automatische manufactuur kaliber Jaquet Droz 2660Q2 uurwerk, dat voorzien is van een dubbele veerton, waardoor het horloge een gangreserve heeft van maar liefst 68 uur. De 43 millimeter brede Jaquet Droz Grande Seconde Quantième met zilver-witte wijzerplaat kost ? 7.400,-, de twee varianten met zwarte wijzerplaat zijn ? 7.600,-. Kijk voor meer nieuws en informatie over Jaquet Droz op Horloge.info/Jaquet-Droz of bezoek Jaquet-Droz.com.