IWC komt met drie nieuwe Aquatimer duikhorloges in 2016

Terwijl 2016 vooral het jaar van de pilot watches zal zijn voor IWC worden er ook drie nieuwe duikhorloges gelanceerd. De horloges worden uitgebracht binnen de Aquatimer collectie. Het eerste Aquetimer horloge kwam in 1967 op de markt en in 2014 werd de lijn gerestyled. Daar worden nu drie in het oog springende ontwerpen aan toegevoegd.

IWC SCHAFFHAUSEN AQUATIMER

 

Een van de in 2016 te verwachten modellen is de in zwart en rood uitgevoerde IWC Aquatimer Chronograph Edition ‘La Cumbre Vulcano’ (Ref. IW379505). Dit duikhorloge komt in een gelimiteerde oplage van 500 stuks. De naam is ontleed aan de gelijknamige vulkaan op Fernandina in de Galapagos-eilanden. De kast van de La Cubre heeft een diameter van 44 mm en is uitgerust met het IWC 89.365 kaliber en is waterbestendig tot 30 bar. De automatische chronograaf heeft een flyback-functie en het automatische uurwerk heeft een gangreserve van 68 uur. De duiktijd kan worden ingesteld met behulp van de mechanische externe – interne draaibare bezel. Deze eigen innovatie van IWC combineert de leesbaarheid op een interne ring met het gemak van een extern draaibaar bezel. Wijzers, cijfers en de interne draairing zijn voorzien van lichtgevend materiaal voor optimale leesbaarheid onder water. De chronograaf heeft een stopwatchfunctie voor minuten en seconden. De roestvrijstalen behuizing is gecoat met matzwart rubber. Op het kastdeksel is een gravure te zien van een spuwende vulkaan. Een deel van de opbrengst van de verkoop wordt gebruikt ter ondersteuning van de Charles Darwin Foundation.

IWC SCHAFFHAUSEN AQUATIMER

De Aquatimer Automatic 2000 (Ref. IW358001) is met de gele wijzers en indexen een opvallende en sportieve verschijning. Het origineel, een ontwerp van Ferdinand A. Porsche gaat terug tot 1982. De in het nieuw gestoken blikvanger is waterbestendig tot 2000 meter en daarmee is de Aquatimer Automatic 2000 een serieus uurwerk voor zowel amateurs als professionele duikers. Het horloge heeft in zijn kast van 46 mm het door IWC ontwikkelde automatische 80110 kaliber met een gangreserve van 44 uur en is eveneens voorzien van een interne en externe draairing met SafeDive system. Draaien we het horloge om dan zien we de gravure van een diepzeeduiker die het kastdeksel siert.

IWC SCHAFFHAUSEN AQUATIMER

Met de Aquatimer Automatic Edition ‘Expedition Jacques-Yves Cousteau’ (Ref. IW329005) zet IWC Schaffhausen de traditie voort om een special edition uit te brengen ter ere van de Franse onderwaterpionier Jacques Cousteau. Het horloge met een kast van 42 mm heeft een wijzerplaat die doet denken aan het diepe blauw van de oceanen, maar ook de gravure op het kastdeksel maakt met het portret van Cousteau de inspiratie voor het duikershorloge duidelijk. Het horloge is waterbestendig tot 30 ATM. Het automatische uurwerk heeft een gangreserve van 42 uur en ook in dit ontwerp zien we de typerende IWC interne en externe draairing met SafeDive system terug. Wijzers, cijfers en de interne draairing zijn voorzien van lichtgevend materiaal. Kloppend hart is het automatisch 30120 kaliber.

De duikhorloges worden geleverd met een zwart rubberen band. Prijzen:
Expedition Jacques Cousteau € 5.500
Aquatimer Automatic 2000 € 10.500
La Cumbre Volcano € 10.600

Meer informatie: IWC.com