Herlancering Fromanteel Generations Series

Het oer-Hollandse horlogemerk Fromanteel presenteert een geheel vernieuwde Generations Series™ die naadloos aansluit op de traditie waarmee het horlogemerk ruim vijf jaar geleden begon. Als een van de eerste gelimiteerde horloge collecties van Fromanteel, werden de Generations Series™ ontworpen als een ode aan de zonen van de gelijknamige klokkenmaker uit de 17e eeuw. Eind 2012 raakte de serie in zijn geheel uitverkocht. Dit jaar lijkt de tijd rijp voor een herlancering van de elegante, functionele horloges. Er zijn drie modellen in de nieuwe Generations Series: een Day-Date, een Big Day en een Twin Time.

Fromanteel-Generations-Day-Date-blueMet de nieuwe Generations Series Day Date™ heb je een ingetogen Fromanteel horloge te pakken. Het horloge geeft niets meer weer dan uren, minuten, seconden en de dag van de week en de datum op 3 uur. Dit model heeft een Zwitsers Ronda quartz uurwerk in een 42 millimeter brede kast, die door de vormgeving nog platter en eleganter lijkt en doet denken aan de klassieke ‘Day Dates’ horloges uit de jaren 60 – zonder overigens vintage over te komen. Het nieuwe model is verkrijgbaar met witte en blauwe ‘sunray’ wijzerplaat en is gehuisvest in een gepolijste roestvrij stalen kast.

Fromanteel-Generations-Big-Day-dark-greyDan is er de Generations Series Big Day™. Naast de weergave van de tijd in uren, minuten en seconden, toont het horloge de dagen van week op 12 uur met een fraai gebogen venster, en de datum op 6 uur. Het betrouwbare Zwitserse Ronda quartz kaliber 507 uurwerk vormt, is nieuw in de Fromanteel collectie en is in dit model geplaatst in een gepolijste roestvrijstalen kast met een diameter van 42 millimeter, met naar keuze een witte of antracietkleurige wijzerplaat.

Fromanteel-Generations-Twin-Time-whiteDe Generations Series Twin Time, ten slotte, is het vlaggenschip van de nieuwe Generations Series™; een elegant horloge voor reizigers. Het horloge geeft namelijk naast de ‘thuis-tijd’, via de onderste tijdsaanduiding, ook de tijd van de bestemming weer. De wijzers  van de Twin Time™ zijn zo in het ontwerp betrokken, dat de eenvoud ervan niet in het gedrang komt. Dit horloge heeft ronde contouren en vloeiende bandaanzetten, waardoor de belijning van de kast en wijzerplaat soepeler oogt dan ooit tevoren. De Twin Time™ heeft een 42 millimeter brede, maar plat ogende kast. De Twin Time™ is naast een witte, ook verkrijgbaar met een blauwe of met een fraaie antracieten wijzerplaat.
De gehele nieuwe Generations Series™ is voorzien van nieuwe lederen horlogebanden, voorzien van het karakteristieke Quick Release Systeem™ waarmee je snel je bandje kunt wisselen.

Fromanteel-sfeer Twin-timeFromanteel is de moderne ode aan het werk van Ahasuerus Fromanteel, een klokkenmaker uit de 17e eeuw die op de Dam in Amsterdam een bescheiden horlogemakerswerkplaats had. In 1660 begon hij aan een serie revolutionaire penduleklokken. Op dat moment golden deze klokken als de meest precieze uurwerken ooit. Met de pendule was Fromanteel in staat om de tijd tot op de seconde weer te geven, wat uniek was in een wereld die op dat moment door minuten werd geregeerd. De klokken waren een groot succes en Fromanteel kon een tweede atelier openen in Londen en niet veel later een derde in Newcastle. Zo werd hij de eerste klokkenmultinational. Zijn zoons Abraham, Ahasuerus junior en Johannes volgden hun vader op. De Generations Series is aan hen opgedragen.

Prijzen: Generations Twin Time € 449 – Generations Big Day € 409 – en de Generations Day Date € 409.

Kijk voor meer informatie op www.fromanteel.nl