Glycine trapt het najaar af met de introductie van een fonkelnieuwe automaat en een handopwinder. Het Zwitserse merk laat hiermee haar zesde generatie Combat horloges, onder de toepasselijke naam Combat 6, op de markt debuteren.

De “raison d?être” van de twee nieuwe kunststukjes is niets meer of minder dan het vertellen van de tijd: elegant en zonder poespas. De Combat 6 kent dan ook, op de datum bij de automaat na, geen additionele functies of onnodig materiaalgebruik, maar is één brok pure functionaliteit.
Ondanks het karakteristieke simpele, traditionele design waarvan Katherina Brechbühler (CEO en designverantwoordelijke bij Glycine) de horloges heeft voorzien, zijn het de details die de Combat 6 horloges tot een ware eye-catcher maken. De opmaak Wijzerplaatvariant van de Glycine Combat 6 automaatvan de wijzerplaat grijpt terug op de militaire stijl uit de jaren ?40 en ?50 van de vorige eeuw en de zichtbodem geeft een fraaie blik op het binnenwerk van de horloges. Wie heel goed kijkt zal ontdekken dat de wijzerplaat én het mineraalglas gebogen zijn, waardoor de kast van de Combat 6 zeer ergonomisch kon worden vormgegeven en comfortabel draagt.


Beide Combat 6 modellen zijn 43 millimeter breed en de wijzerplaatvarianten zijn zowel voor de handopwinder en de automaat verkrijgbaar. Ook is er keuze uit een lederen of een stalen band. De handopwinders (met ETA 2801-2 uurwerk) zijn verkrijgbaar vanaf ? 475,-, de automaten (met ETA 2824-2 uurwerk) vanaf ? 495,-.