Al 50 jaar dragen de letters 'DS' belangrijk bij aan de ijzersterke reputatie van Certina. De letters, die staan voor ?Double Security?, symboliseren betrouwbaarheid en kwaliteit. Ter ere van de officiële verjaardag van het DS Concept lanceert het Zwitserse merk de nieuwe DS1 Automatic: een exclusief horloge waarin perfectie, retro-inspiratie en eigentijdse invloeden fraai samenkomen.

Het grote succes van de DS1 berust op het zekere gevoel van het Double Security Concept. Certina perfectioneerde dit unieke uurwerk beschermingssysteem in 1959, waarbij de vele wetenschappelijke expedities als praktijktests waardevolle informatie opleverden en bovendien belangrijk bijdroegen aan de betrouwbare reputatie van de DS1. Zo werd de DS1 in 1960 al gedragen tijdens een Himalaya-expeditie. Het huidige jubileum is voor Certina de ideale gelegenheid om nog eens te benadrukken hoe de wereldwijde reputatie van het merk zorgvuldig werd opgebouwd rondom de sterke innovatiegeest van het merk, met zekerheid als vaste waarde.


De nieuwe Certina DS1 Automatic betreft in feite een update van de bestaande klassieker, waarbij de beroemde ‘looks’ ? een unieke mix van sportief, elegant en het gevoel van ‘retro’ – perfect versmelten. Dankzij de gulden regel van ‘de kunst van het weglaten’ blijft de DS1 bekoren. Juist de eenvoud en het ontbreken van onnodige aspecten maken van deze designklassieker een schoolvoorbeeld van ’terug-naar-de-essentie’. De gepolijste, 39 millimeter brede kast (zonder lunet!) biedt maximale, visuele toegankelijkheid en helder overzicht. De antracietkleurige wijzerplaat, met subtiel stralend reliëf, heeft een fijne seconde-index rondom. De dunne, centraal kruisende lijnen geven DS1 een authentiek, klassiek karakter, perfect combinerend met de wijzers en opgelegde uurmarkeringen. achterkant van de Certina DS1Deze krachtige eenheid is omringd door een opstaande ring met minutenindex. Het licht gebolde saffierglas voegt extra horlogetraditie toe, terwijl de prominente kroon is uitgevoerd met het oude, traditionele Certina logo ? een mooie verwijzing naar de merkhistorie.


Deze tot 5000 stuks gelimiteerde editie is standaard uitgevoerd met een bruin lederen band. Aan de achterzijde is het automatische ETA 2824-2 uurwerk zichtbaar dankzij de transparante bodem; op de rotor prijkt de inscriptie ‘Certina DS 50th Anniversary’ en de wijzerplaat bevat de woorden ‘Limited Edition’. Elk exemplaar uit deze bijzondere serie DS1 Automatic heeft een gravure van het serienummer en wordt geleverd in een speciale doos, compleet met certificaat van echtheid.  Het horloge kost ? 565,- in Nederland en ? 575,- in België.  Voor verkoopadressen zie www.certina.com