Gassan opent eerste Rolex Boutique Nederland

Aan de Nieuwe Uilenburgerstraat in Amsterdam, onderin de monumentale diamantslijperij van het familiebedrijf Gassan, werd gisteren onder enorme belangstelling de eerste Rolex Boutique van Nederland geopend. Al sinds 1970 is Gassan Rolex-dealer en dit heeft nu geresulteerd in een primeur voor ons land. 500 gasten waren naar dit feestje gekomen: klanten, relaties en natuurlijk uw reporter van Horloge.info!

Rolex-BoutiqueDe openingshandelingen werden verricht door tennisser Richard Krajicek en zijn vrouw Daphne Deckers, die Rolex al sinds Richard het tennistoernooi van Wimbledon won, een warm hart toedragen. Directeur David Bijlsma sprak het echtpaar toe, waarna zij het lint doorknipten en als eersten de enorme winkel binnengingen. Er wordt gespeculeerd dat deze nieuwe Amsterdamse Rolex Boutique de een na grootste van Europa is, een weetje dat Gassan helaas niet officieel mocht bevestigen. Het thema waarin de Rolex Boutique is ingericht is water en zee, wat verwijst naar de waterdichte Oyster-horloges die nog altijd de pijlers van het Zwitserse merk zijn. Achterin de licht vormgegeven boutique, die voorzien is van licht walnoothout met bronzen accenten, een Crema Marfil marmeren vloer en zacht leer, is een groot venster geplaatst, waarachter vier uurwerkmakers aan het werk zijn. Kleine Rolex-reparaties kunnen hier dan ook on the spot worden uitgevoerd, Gassan is door het Zwitserse merk gecertificeerd om dit te doen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alle collecties van Rolex zijn verkrijgbaar in de nieuwe Rolex Boutique, die rust en ruimte biedt voor elke horlogeliefhebber. De Rolex Boutique ligt nu zij aan zij met de Gassan Boutique waar de andere sieraden-, diamant- en horlogecollecties van Gassan verkocht worden. In 2006 was Gassan ook al de eerste die een buitenlandse Rolex Boutique, in bezit van een andere retailer dan Rolex, opende op de luchthaven Schiphol.

Krajicek en Deckers kijken naar de Rolex horloges

Deze prachtige winkel zal niet alleen weer talloze buitenlandse toeristen richting de diamantslijperij trekken, maar ook een (nieuw) publiek Rolex-fanaten imponeren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA