Eberhard horloge in film over Eerste Wereldoorlog

Een van de eerste Eberhard polschronografen ooit gemaakt, is de hoofdrolspeler in de nieuwe film van regisseur Leonardo Tiberi, Fango e Gloria – La Grande Guerra. De titel van de film laat zich vertalen als Modder en Glorie – De Eerste Wereldoorlog, en het Eberhard horloge is gekozen als symbool voor dat turbulente tijdperk in de wereldhistorie. In de film ontvangt hoofdrolspeler Eugenio Franceschini, die een Italiaanse legerofficier speelt, een waardevol Eberhard horloge van zijn verloofde, gespeeld door Valentina Corti. Het horloge wordt vervolgens getuige van een van de belangrijkste gebeurtenissen in de 20e eeuw.

Eberhard & Co wrist chronograph800pxEberhard, opgericht in 1887 door Georges Eberhard in La-Chaux-de-Fonds, was een van de eerste horlogemakers die een chronograaf voor de pols ontwikkelde en het horloge dat in Fango e Gloria wordt gebruikt is een van de eerste polschronografen die Eberhard ooit maakte. Het werd door de filmmakers geselecteerd uit de historische museumcollectie van het merk. Het is een mechanische chronograaf met handopwinding, een gescharnierd kastdeksel en lunette, een bicompax chronograafuurwerk met een single-button bediening, geëmailleerde wijzerplaat en een tachymeterschaal.

Eberhard Filmfoto Fango e Gloria_DSC6721800pxFango e Gloria – La Grande Guerra draait deze herfst in de bioscopen. Klik hier voor de trailer.

Kijk voor meer informatie op www.eberhard-co-watches.ch.