Extreem robuust, de Luminox F22 Raptor Chrongraph

Luminox heeft dit jaar een aantal gerestylede modellen geïntroduceerd binnen de F22 Raptor Chronograph 9240 serie. De nieuwe versies hebben onder andere een stoere titanium kast en de pilotenhorloges zijn leverbaar met diverse banden.

Alle Luminox horloges, ongeacht de serie, hebben het zelfvoorzienende Luminox Light Technology verlichtingssysteem, waarbij kleine buisjes gevuld met lichtgevend gas zijn bevestigd in de wijzers, op de wijzerplaat en soms ook op de bezel. Deze buisjes geven dag en nacht, 7 dagen per week en tot 25 jaar lang licht. De unieke technologie, naar een idee van horloge ’veteraan’ Barry Cohen, is niet afhankelijk van extern licht als bron om op te laden. Ook is er geen druk op een knop nodig, de buisje geven continue licht.

image_manager__lum_model_img_XA.9249_nightLuminox heeft naast haar special editions vier robuuste concepten: De Air, Land, Sea en Space serie. De F22 Raptor Chrongraph valt binnen de Air familie. Het horloge dankt zijn naam aan de F-22 Raptor van Lockheed Martin, de meest geavanceerde gevechtsstraaljager ooit gebouwd. De machine is een combinatie van kracht en aerodynamische prestaties. Lockheed Martin produceerde tot mei 2012 in totaal 195 van deze jets voor de United States Air Force. De F-22 Raptor kan voor lange tijd met supersonische snelheden voortbewegen dankzij zogenaamde ‘supercruising’, en blijft dankzij speciale technologie zo goed als onzichtbaar voor radars.Luminox Raptor chronograaf

Luminox is al 16 jaar een partnerschap van Lockheed Martin en inspireert de luchtvaartwereld en liefhebbers van krachtige, stoere horloges met horloges en uurwerken geïnspireerd op de meest opmerkelijke strategische vliegtuigen.

De 44 mm kast van de F22 Raptor Chrongraph – waterdicht tot 200 meter – is gemaakt van massief titanium, een materiaal dat sterker en veel lichter is dan staal. Het aluminium bezel heeft een rekenliniaal waarmee piloten tijdens hun missie onder andere brandstofverbruik, luchtsnelheid en afstand kunnen berekeningen. De F-22 Raptor Chrongraph heeft uiteraard de Luminox Light Technology op de wijzerplaat voor een duidelijke afleesbaarheid. Met dit systeem hoeft de gebruiker de eerste 25 jaar niet in het duister te tasten.

Luminox Raptor chonrograaf

De lay-out van de wijzerplaat heeft de traditionele chronograaf weergave met een afbeelding van de F-22 Raptor in de kleine seconden en de naam F-22 Raptor in het uren en minutenvenster. Een oversized datumvenster is geplaatst op 6 uur in het 1/10 seconden venster. De chronograaf wordt aangedreven door een Zwitsers quartz-uurwerk. De horloges zijn verkrijgbaar in vier modellen; een versie met zwarte wijzerplaat en robuuste titanium armband met optioneel een zwarte of bruine lederen band; en een model met witte wijzerplaat en grijze een grijze spanband.

Prijs: € 1090
Meer informatie: Luminox.com