Epos dameshorloge 4391Blue Stars; maanfase in een sterrenhemel

De Epos dameslijn heeft een aantal opvallende nieuwkomers waaronder de Epos Ladies 4391 Blue Stars. Epos biedt hoogwaardige mechanische horloges met interessante functies, zoals gangreserveaanduiding, grote datum en regulatoren met maanfase indicatie. De 4391 is uitgerust met dat laatste, en de wijzerplaat is helemaal op de functie aangepast.

Ondanks dat Epos is opgericht in 1983 door Peter Hofer en zijn vrouw Erna, gaat de geschiedenis van Epos terug tot 1925.In dat jaar begon James Aubert zijn eigen horlogemakersbedrijf ‘James Aubert SA’ in de Vallée de Joux. James Aubert was meesterhorlogemaker en stak veel tijd in de technische ontwikkeling van chronografen en horloges met minuten repetitie.
In 1983, toen de Zwitserse horloge-industrie midden in de quartzcrisis zat die veel bedrijven het faillissement in dreef, ging Peter Hofer tegen de stroom in. Hij had vertrouwen in de toekomst van mechanische horloges en besloot met zijn vrouw Erna Montres Epos SA op te richten. In 2002 droegen ze het bedrijf over aan Ursula Forster en haar man Tamdi, beide met ruime ervaring in de Zwitserse horloge-industrie.HD_Epos_Emotion3391BlueStars_Big

Het hart van elk Epos horloge is het mechanische uurwerk. De basis-uurwerken komen van gerenommeerde Zwitserse uurwerkbouwers en worden door de horlogemakers van Epos omgebouwd tot uurwerken met speciale functies en prachtige decoraties. De nieuwe creaties zijn gebaseerd op historische uurwerken die niet meer in productie zijn. Deze uurwerken worden, nadat ze hun metamorfose hebben ondergaan, vaak met de hand gedecoreerd. Bijna elk model van Epos beschikt over een zichtbodem waardoor het werk dat in het uurwerk is gaan zitten te bewonderen is. Epos horloges zijn (ook) daarom zeer geliefd bij horlogeverzamelaars.HD_Epos_Emotion3391BlueStars_Small
Het fascinerende aan de Epos Ladies 4391 Blue Stars met maanfase (ref. 4391.832.20.16.15 ) is het wat mysterieuze uiterlijk van het horloge waarvan de blauwe wijzerplaat lijkt op een met sterren bezette hemel, terwijl de diagonale lijnen met dag- en maandnamen zorgen voor een moderne interpretatie. Het venster met de maan is zichtbaar op 6 uur, de dagen worden weergegeven door een ‘maansikkel’, geplaatst aan het eind van een centraal geplaatste wijzer.
Het geheel is geplaatst in een elegante 34 mm stalen kast met ui-vormige kroon. Het model kent ook een 41 mm versie in de Epos Gent collectie, de 3391 Blue Stars.HD_Epos_Emotion3391BlueStars_detail

Het damesmodel heeft als kloppend hart automatische uurwerk ETA 2892. De waterdichtheid van het horloge met bijzondere ‘banen rondom de maan’ is 5 atm. De band is van zwart leer en wordt gesloten met een vouw- of pingesp.

Naast getoonde versie is er ook een versie met blauw satijnen band (4391.832.20.16.86 ) en een geheel stalen model (4391.832.20.16.30 )
Prijs: € 2.300
Meer informatie: Epos.ch