Een gecompliceerde Louis Vuitton van Carbostratum

Tambour Curve Flying Tourbillon Poinçon de Genève

Een gecompliceerde Louis Vuitton van Carbostratum

Horloges worden gemaakt van staal en edelmetaal. Soms ook van brons en carbon. Of zelfs van magnesium. We hebben genoeg elementaire materiaalkennis in huis om niet snel verrast te zijn. Maar een gecompliceerde Louis Vuitton van Carbostratum met de naam Tambour Curve Flying Tourbillon Poinçon de Genève verrast ons wel degelijk.

Louis Vuitton is geen merk dat vaak verschijnt op Horloge.info. Sterker nog, vijf jaar geleden verscheen de eerste en tot nu toe enige horlogecreatie van het grote Franse luxehuis op onze site. Dat was met een speciale handbeschilderde worldtimer die gemaakt werd voor de Only Watch veiling van 2015. We kunnen dus zeggen dat Louis Vuitton iets wel héél speciaal moet doen of maken om onze aandacht te trekken. En daar was een gecompliceerde Louis Vuitton van Carbostratum met de naam Tambour Curve Flying Tourbillon Poinçon de Genève voor nodig.

Een huwelijk van Carbostratum en titanium

Een gecompliceerde Louis Vuitton van Carbostratum

Titanium en carbostratum voor een technisch uiterlijk en een laag gewicht

De Tambour Curve Flying Tourbillon Poinçon de Genève is een lichtgewicht. De 46 mm kast is gevormd als een trommel. De trommel van een tamboer. En die kast is gemaakt van een koolstofvezel met de naam Carbostratum. En dat is een composietmateriaal dat exclusief is ontwikkeld voor Louis Vuitton.

Een gecompliceerde Louis Vuitton van Carbostratum

Tambour Curve Flying Tourbillon Poinçon de Genève

Het wordt geproduceerd door willekeurig meer dan 100 vellen koolstof te stapelen. Vervolgens worden de gecombineerde lagen samengeperst onder een gecontroleerde temperatuur. Eenmaal gestabiliseerd wordt dit ultrastijve materiaal heel precies gefreesd. De patronen die elk model uniek maken, verschijnen tijdens deze bewerkingen. Eenmaal klaar, past deze carbon huls heel precies over een titanium basis. Ten slotte worden in La Fabrique du Temps Louis Vuitton de bandaanzetten van titanium aan de Carbostratum-kast geplaatst.

Een gecompliceerde Louis Vuitton van Carbostratum met herkenbare initialen

Een gecompliceerde Louis Vuitton van Carbostratum

Calibre LV 109 heeft een duidelijke signatuur

De Tambour Curve Flying Tourbillon Poinçon de Genève met op 6 uur trots het prestigieuze Poinçon de Genève, oogt eerder opengewerkt dan geskeletteerd. Het uurwerk heeft 80 uur gangreserve en een vliegende tourbillon. De initialen LV zijn prominent aanwezig. Het is en blijft natuurlijk een Louis Vuitton. Maar de initialen zijn wel perfect geïntegreerd in het modern ogende uurwerk. Een uurwerk waar meer dan 120 uur handwerk aan te pas komt. Deze Tambour kan gedragen worden met een zwarte rubberen band, een zwarte alligatorleren band of een blauwe alligatorleren band. Welke band er ook gekozen wordt, deze wordt gedragen met een dubbele titanium vouwsluiting.

Een gecompliceerde Louis Vuitton van Carbostratum

Er is ook een versie met 152 baguette-cut diamanten en 202 round-cut diamanten van verschillende afmetingen

Voor meer informatie over de horloges van Louis Vuitton klik hier.