Edox Hydro-Sub horloge ijzig sterk

Ze zaten weken op de Noordpool, met hun nieuwe Edox Hydro-Sub, en ze gaven geen krimp de duikers Redl en Fillinger. Ook het horloge niet, trouwens; de Edox HydroSub Automatic duiker. De Oostenrijkse freediver Christian Redl was onlangs de eerste mens die een freedive (zonder flessen) onder het ijs van de Noordpool maakte. Cameraman Marcus Fillinger ging mee, maar had wel zuurstofflessen op de rug. De temperaturen kwamen tot -30 C. en er was twee uur nodig voordat de mannen een gat in het 1,8 meter dikke ijs hadden gemaakt om Redl te laten duiken. Redl, wereldkampioen free diving, maakte meerdere duiken, tot 30 meter diepte in het ijskoude water.

Edox-HydroSub-diver-80301 3NBUOns gaat het echter om het horloge. De eerste Edox Hydro-Sub stamt al uit 1965, maar dit jaar ging het dus voor het eerst ultra-diep. Het duikershorloge dat Redl en Fillinger droegen op de Noordpool is een geüpdatet versie (in een gelimiteerde oplage van 515 stuks) van dat originele model en bevat 21e-eeuwse techniek. Het is waterdicht tot 500 meter en heeft een blauwe Edox MasterLock, een simpel maar ingenieus systeem op de bezel, ter hoogte van 2 uur, om de kroon te beschermen tijdens het diepzeeduiken.

Edox-Hydrosub-diver-back-80301 3NM BUIN

Het Hydro-Sub Automatic Limited Edition horloge meet een forse 46 mm en heeft, zoals de naam al aangeeft, een automatisch uurwerk: het Edox 80 kaliber, gebaseerd op een Sellita SW 200. Het roestvrijstalen kastdeksel is gegraveerd met een tekening van het zicht op de aarde vanaf de Noordpool, het individuele horlogenummer en een inscriptie die de 50e verjaardag van de Hydro-Sub markeert. De wijzerplaat is een speciale kleur blauw, met witte en groene accenten.

Edox-Christian-Redl- Hydrosub-208F1687Prijs: € 2.595

Kijk voor meer informatie op www.edox.ch

Christian-Redl-Edox-Hydrosub-DSC_5802