Fromanteel maakt special edition Tulip 62 Chronograaf horloge

Ter ere van de historische Tulpenrallye brengt het Nederlandse horlogemerk Fromanteel – nu al voor het derde jaar – een exclusief horloge uit: The Tulip 62 Chrono. Dit jaar vindt de Tulpenrallye voor de 62e keer plaats. Het horloge zal in een gelimiteerde oplage van 500 stuks verschijnen en kent een speciale nummering. Iedere equipe – bestaande uit een bestuurder en navigator die meedoen aan de rallye – ontvangt bij de start één horloge dat genummerd is naar hun eigen startnummer.Fromanteel-Tulip-62-chrono

400 jaar geleden was het klokkenmaker Ahasuerus Fromanteels ambitie om de tijd beter te kunnen beheersen. Geheel in die traditie is dat nu daadwerkelijk mogelijk met de limited edition van The Tulip 62 Chrono. Dit horloge is voorzien van een brede, gemakkelijk af te lezen wijzerplaat met daarop het logo van de Tulpenrallye, afgedekt met krasvrij saffierglas. In de roestvrijstalen 42 mm diameter kast huist een krachtig Ronda Z60 chronograaf Swiss Made kaliber uurwerk.

Fromanteel-Tulip62-chrono-modellenOp bovenstaande foto staan ook de voorgaande edities, de Tulip 60 (met grijze wijzerplaat en beige band) en de Tulip 61 met blauwgrijze wijzerplaat en zwarte band. De chronograaf in het Tulip 62 model dient als stopwatch en is in staat om de uren, minuten en seconden nauwkeurig weer te geven. Naast de chronograaf heeft The Tulip 62 ook een tachymeter-functie, waarmee in minder dan een minuut kan worden gemeten wat de snelheid (van bijvoorbeeld uw auto) in kilometers per uur is.

De Tulip 62 Chrono is voorzien van een prachtige ‘racing green’ wijzerplaat met daarop het logo van de Tulpenrallye. De ronde contouren en vloeiende lijnen van de kast maken er een ultiem mannensieraad van. De unieke T-vormige pushers in combinatie met de roestvrijstalen behuizing doen herinneren aan vintage chronometers. Aan ieder detail is aandacht besteed; de coördinaten op de wijzerplaat refereren naar het startpunt in Italië en de tachymeter is uitgevoerd in het karakteristieke ‘Tulp’ oranje.tulpenrallye15_sfeer_004De Tulpenrallye is de oudste Nederlandse autorally; voor het eerst in 1949 georganiseerd. De equipes worden in vier klassen verdeeld: Vintage, Expert, Sport en Tour. In de Vintageklasse rijden de auto’s die zijn gebouwd voor 31 december 1950. Maar ook de andere auto’s moeten van vóór 31 december 1971 zijn. Daarnaast is het niet toegestaan om gebruik te maken van moderne apparatuur zoals mobiele telefoons; tenzij men pech heeft natuurlijk. Stopwatches en horloges zijn uiteraard wel toegestaan. Dit jaar gaat de Tulp van start in het Aosta-dal in Italië op maandag 11 mei 2015. Gedurende zes dagen zullen de verschillende teams samen met hun klassieker de strijd aan gaan in een 2000 kilometer lange route dwars door Europa. De Tulpenrallye, vaak aangeduid als ‘de Tulp’, zal op 16 mei eindigen in hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Prijs: € 579

Kijk voor meer info op www.fromanteeltulip.nl