Edox Chronodakar voor Dakar racers

De nieuwe, gelimiteerde Chronodakar van Edox is gemaakt voor de dare devils die begin deze week weer van start zijn gegaan in de zwaarste rally ter wereld, de in Zuid-Amerika verreden ‘Le Dakar’! De coureurs rijden dwars door het barre land van Argentinië en zullen hun horloge hard nodig hebben. Er is dan ook extra aandacht besteed aan het draagcomfort; de Chronodakar III heeft een vederlichte kast van titanium, met een afmeting van 45 mm x 13 mm. zonder de kroon of poussoirs mee te tellen, en een band van rubber. De grote drukknoppen voor de chronograafbediening zijn aan de linkerzijde van de kast geplaatst ter bescherming ervan. Het van saffierglas voorziene horloge is ook nog eens waterdicht tot 100 meter. Het goed afleesbare horloge heeft een betrouwbaar quartz uurwerk en wordt geleverd in een speciale box.

edox_chronodakar-limited-edition-2013Edox-Chronodakar_II_Limited_EditionMet de ChronoDakar III begint Edox er een gewoonte van te maken om voor de Dakar Rally een speciaal horloge te ontwikkelen. Deze Chronodakar III, is namelijk al de derde in een serie. De rode Chronodakar uit 2013 was het eerste exemplaar in de serie, de oranje versie kwam uit in 2014.
Het horloge voor 2015 toont uren, minuten, seconden en datum en heeft een chronograaf waarmee tot 30 minuten tijd is waar te nemen. Het quartz uurwerk is een Edox 103 dat gebaseerd is op een Ronda 5021.D kaliber.

Edox-Chronodakar-III-2Edox-chronodakar-2015-limited-edition-backHet kastdeksel wordt door zeven roestvrijstalen schroeven op zijn plaats gehouden en is versierd met een gegraveerd Rally stuur. De wijzerplaat van de Chronodakar is gemaakt van carbonfiber en heeft groene indexen en een tachymeterschaalverdeling. Het saffierglas is behandeld met een anti-kraslaag. Het horloge is 100 meter waterdicht en er worden slechts 1.000 stuks van de Chronodakar 2015 gemaakt.

De ChronoDakar met referentie 10303 TIN NV heeft een winkelprijs van € 1.395,-

Kijk voor meer informatie op www.edox.ch

Edox-Dakar-rally-2015