Pre-SIHH: Twee nieuwe Roger Dubuis Skeletons

Roger Dubuis presenteert op de aankomende SIHH, de Salon International de la Haute Horlogerie, in Genève (van 19 tot 23 januari 2015) twee nieuwe geskeletteerde versies van de Excalibur. Het icoon van Roger Dubuis, met zijn ronde kast, gekartelde bezel, drievoudige bandaanzetten en Daupine wijzers, wordt dit jaar gebruikt om de expertise van het merk op het gebied van skeletteerwerk nog eens te demonstreren. Voor de nieuwe modellen zijn in huis twee exclusieve kalibers ontwikkeld, de RD505SQ flying tourbillon en de RD820SQ, een automatisch uurwerk.

Roger-Dubuis-RDDBEX0479 Sideview_761489Roger Dubuis is een expert op het gebied van opengewerkte uurwerken, en het merk probeert zo veel mogelijk skeleton uurwerken vanaf de grond op te bouwen, in plaats van een bestaand kaliber open te werken tot een geskeletteerde versie. Dit betekent dat de ontwerpers onder leiding van creatief directeur Alvaro Maggini vrij baan hebben en zich laten inspireren door vormen uit de natuur en van de hemellichamen.

Roger-Dubuis-RD505SQ Movement recto_191264
Er komen dit jaar twee skeletonversies uit van de Excalibur, de eerste met het nieuwe in huis geproduceerde handopwindkaliber RD505SQ: de Excalibur Spider Skeleton Flying Tourbillon (zie boven). Dit horloge heeft niet alleen een geskeletteerd uurwerk, maar ook een geskeletteerde kast, flens en wijzers. Met de compexiteit van een spinnenweb in het achterhoofd, hebben de designers ook de karakteristieken van eerdere Roger Dubuis skeleton watches terug laten komen: het stervormig design, de tourbillonbrug in de vorm van een Keltisch kruis en de hoogwaardige afwerking, waaronder een gestippelde, bankgedraaide platine. De kast is van lichtgewicht titanium en meet 45 mm. en de geskeletteerd wijzers van goud dat met een DLC procédé is zwart gemaakt. Het RD505SQ kaliber heeft een flying tourbillon op half acht, die per minuut een keer rond zijn as draait. De gangreserve is 60 uur. Het horlog is 50 meter watedicht.

RDDBEX0423 Roger Dubuis Excalibur Collection

Het tweede model, de Excalibur Automatic Skeleton is vooral een showcase van de bijzondere afwerkingen waarom het merk bekend staat en waarvoor het het prestigieuze Poinçon de Genève mag voeren. Alle kanten van de 167 onderdelen van het nieuwe in huis ontwikkelde en geproduceerde RD820SQ automatic skeleton kaliber (zie onder) zijn apart afgewerkt. De 42 mm. brede roségouden kast en bezel omranden een spectaculair 3D-tafereel, van de stervormige platine en opengewerkte micro-rotor van dit horloge. De micro-rotor is standaard bij Roger Dubuis, de centrale rotor werd al in 2005 afgeschaft, toen bleek dat de kleine versie net zoveel opwindvermogen had. Dit jaar is de micro-rotor voor het eerst geskeletteerd.

Roger-Dubuis-RD820SQ PR Transparent_556916

De roségouden Excalibur is 30 meter waterdicht. Het RD820SQ automatisch kaliber met uren en minuten en een micro-rotor, heeft een gangreserve van 60 uur.

Prijzen zijn nog niet beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op www.rogerdubuis.com