De ideale lijn: Oris Audi Sport Limited Edition

Het Zwitserse horlogemerk Oris is officieel horlogepartner van de Audi Sportteams voor zowel de FIA World Endurance Championships (WEC) als de Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM). Bovendien maakte het merk deel uit van het winnende Audi Sportteam tijdens de 24 uur van Le Mans in juni 2014. Ter gelegenheid van het partnerschap tussen Oris en Audi Sport presenteert Oris nu de Audi Sport Limited Edition. Het nieuwe horloge is gebaseerd op de Oris Artix GT sportchronograaf, het horloge dat beroemd werd om z’n innovatieve retrograde kleine secondefunctie op 9 uur. Het design is aangepast om het instrumentenpaneel van een Audi sportwagendashboard te weerspiegelen en is afgewerkt in zilver, de kenmerkende kleur van het Duitse automerk.

Oris Audi Sport Limited Edition_HighRes_2109-whiteDe Oris Audi Sport Limited Edition heeft een uit titanium delen opgebouwde kast met een diameter van 44 mm. en een in twee richtingen draaibare lunette van wolfraam , beide geconstrueerd om het horloge zo licht mogelijk te maken. Ook het lichte gewicht van het horloge is een afspiegeling van enkele van de technologieën die ontwikkeld werden voor Audi Sport high-performance racewagens. Het titanium kastdeksel is geschroefd en bevat mineraalglas, zodat het uurwerk goed te zien is. Ook de kroon en de roestvrijstalen poussoirs zijn geschroefd, waardoor het horloge als geheel een waterdruk van 10 bar (100 m.) kan weerstaan.

Oris Audi Sport Limited Edition_HighRes_2109-white-2De lunette bevat een minutenschaalverdeling en de buitenrand ervan is voorzien van een ‘good grip’ rubberen inleg, een Oris innovatie die de grip verbetert en de drager de kans biedt snel de instellingen van het horloge aan te passen. De wijzerplaat bestaat uit twee mat zilveren delen, met minuten- en urentellers, opgelegde cijfers gevuld met Super-LumiNova® en een ring rondom de wijzerplaat met een tachymeterschaal. De wijzers zijn van gepolijst nikkel, en ook gevuld met Super-LumiNova. Sportief detail vormen de centrale secondewijzer en de wijzers op de subdials die zijn uitgevoerd in racing red. Het gebogen saffierglas is aan zowel de binnen- als de buitenzijde behandeld met anti-reflecterende coating.

Oris Audi Sport Limited Edition 3-back
Het horloge is voorzien van een Oris automatisch mechanisch uurwerk, Calibre 774, dat gebaseerd is op de SW500 en tijd- en datumfuncties heeft, evenals een kwartseconde chronograaf. De geperforeerd lederen band, in race- stijl, heeft een vouwsluiting van titanium. De Oris Audi Sport Limited Edition wordt gepresenteerd in een speciale alcantara-achtige box en de oplage is beperkt tot 2000 stuks voor een prijs van € 3.000 elk.

Kijk voor meer informatie op www.oris.com