Chopard Superfast Chrono Porsche 919 Black Edition

Als Officiële Timing Partner voor Porsche Motorsport tijdens de 2016 editie van de 24 uur van Le Mans presenteert Chopard de Superfast Chrono Porsche 919 Black Edition. Deze chronograaf met indrukwekkend avant-garde-ontwerp is geïnspireerd op de nieuwe Porsche 919 Hybrid van het Duitse team. De Superfast Chrono Porsche 919 Black Edition, uitgegeven in een tot 100 stuks gelimiteerde titanium serie, is in de kleurstelling zwart, wit rood een sportieve eye catcher. Het COSC model is uitgerust met Chopard kaliber 03.05-M.Superfast Chrono Porsche Motorsport 919 Black Edition - 2.

Voor de Porsche en Chopard volger oogt het horloge bekend; vorig jaar werd het model uitgegeven in staal met lichte of zwarte wijzerplaat. De zeer sportieve 2017 chronograaf, waterbestendig tot 100 meter, is voorzien van een forse, maar ultra lichte 45 mm titanium behuizing, behandeld met een krasbestendige zwarte DLC (Diamond-Like Carbon) behandeling. De wijzerplaat is matzwart. Opvallend zijn de 8 PVD gecoate schroeven in het, van een tachymeter schaal, voorziene bezel. De matzwarte kroon heeft het embleem van een stuurwiel embleem, terwijl de twee pushers – start-stop- functies – op 2 uur met rood rubber bedekt zijn. De pusher op 4 uur, de reset functie, heeft deze bekleding in zwart. De rechte lijnen als afwerking aan de zijkant van het horloge doen denken aan de achterste diffuser van de Porsche 919 Hybrid. Kortom, alles aan het horloge straalt ‘Le Mans’ uit.

Superfast Chrono Porsche Motorsport 919 Black Edition - 3

Calibre 03.05-M

Zoals een raceauto’s zijn uitgerust met het mooiste mechanisme, zo is de Superfast Chrono Porsche 919 Black Edition uitgerust met het Chopard kaliber 03.05M. Dit uurwerk is zichtbaar ontworpen als een authentieke motor, volledig vervaardigd en gemonteerd in Chopard’s Fleurier Ebauches-workshops. Het mechanische automatisch chronograaf uurwerk behaalt een opmerkelijke precisie, om in sportieve termen te blijven, wat gewaardeerd is met het COSC certificaat. Het uurwerk levert een 60-uurs gangreserve en beschikt over een flyback functie. Het saffieren kastdeksel is voorzien van het opschrift “Official Timing Partner Porsche Motorsport” en het team logo. Een zwart rubberen riem met vouwgesp van DLC bekleed titanium maakt de snelle en sportieve look compleet.

Prijs op aanvraag.

Meer informatie: Chopard.com