Chopard brengt ‘magisch’ horloge in Jaar van de aap

Het Chinese jaar begint op de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december. In 2016 zal dat zijn op 8 februari. Dan begint het Jaar van de Aap. Chopard voegt dit teken van de Chinese dierenriem toe aan de collectie in de vorm van een exclusief, handgemaakt horloge binnen de Chopard L.U.C. XP serie. Het horloge wordt in beperkte oplage vervaardigd. Blikvanger is de urushi gelakte wijzerplaat.

Al meer dan 1000 jaar wordt de aap binnen de Chinese dierenriem als positief symbool gezien. Het is een ‘aarde’ teken dat geassocieerd wordt met charme, slimheid en geluk. Deze symbolen zijn verwerkt in een opvallende, urushi gelakte wijzerplaat. Urushi, dat wordt gemaakt van de hars van de lakboom Rhus vernicifera, is een zeer oude Japanse laktechniek met een lak die bekend staat om een buitengewoon schitterende en diepe glans.

L.U.C XP Urushi Year of the Monkey - 2 - bordeaux - 161902-5061

Chopard werkt, net als bij de vorige L.U.C. XP Urushi modellen samen met Yamada Heiando, hofleverancier van de Japanse keizerlijke familie. De Japanse urushi- en makie-meester Minori Koizumi zette zijn unieke vakmanschap in om de eeuwenoude laktechnieken voor Chopard uit te voeren. Waarbij Urushi staat voor een bepaalde vorm en laksoort en de makie-techniek voor een techniek waarbij verschillende soorten goudpoeder, variërend in fijnheid, worden uitgestrooid in de natte lak.

Chopard Chopard L.U.C XP

Volgend de Chinese astrologie hebben mensen die geboren worden in het Jaar van de aap een magische persoonlijkheid. Ze zijn nieuwsgierig, slim en houden van vernieuwing. De kleur die bij het teken hoort is goud. De kenmerken van het teken ‘aap’ zijn als symboliek terug te vinden op de wijzerplaat van het horloge. In de afbeelding verzamelt de aap acht perziken. Dit staat voor een lange levensduur en geluk, omdat de perzik staat voor een goede gezondheid en het cijfer acht het Chinese getal is voor geluk.

Chopard L.U.C XP

Het volledig handgemaakte mechanische horloge met een kast van 18 karaat roségoud is voorzien van een 22 karaat gouden micro-rotor en het L.U.C. kaliber 96,17-L van slechts 3,30 mm dik. De ‘dikte’ van de kast van slechts 6,8 mm en een diameter van 27,40 benadrukken het fijne handwerk van het horloge terwijl Twin ® technologie zorgt voor een grootse gangreserve van maar liefst 65-uur. Saffierglas beschermt de unieke makie-laktechniek en de vergulde Dauphine minuut- en uurwijzers. De band is uitgevoerd in zwart alligatorleder met een 18 karaat roségouden gesp. Prijs: op aanvraag.

L.U.C XP Urushi Year of the Monkey - Caliber 96.17-L

Meer informatie: Chopard.com