Certina tikt op ritme van maanstanden met DS-8 Chronograph Moon Phase horloge

De gedistingeerde DS-8 chronograaf van Certina heeft een maanfase-indicator gekregen. In de geborsteld/gepolijste stalen kast tikt het hogeprecisie Precidrive quartz-uurwerk (ETA G10.962 BH PRD Precidrive)en wordt de tijdmeting weergegeven op chronograafdisplays in een nieuwe, originele opstelling op een ‘sunray’ afgewerkte wijzerplaat. Het horloge is afgewerkt met een elegante lederen band.

Certina-DS-8-Moonphase_C033.450.16.081.00Certina werd in 1888 opgericht door de Kurth Brothers. Sinds zijn vroegste dagen heeft het Zwitserse merk een sterke verbintenis met sport en in het bijzonder met motor racing, en kon het zijn naam verbinden aan illustere kampioenen zoals Mike Doohan, Alex Crivillé, Petter Solberg, Sete Gibernau, Thomas Lüthi, Robert Kubica en bokslegende Muhammad Ali. Sinds 2005 is Certina Official Partner van het Sauber F1 Team en vanaf 2013 Official Timekeeper van de FIA WRC World Rally Championship. De DS Chronograph Moon Phase ademt echter niet alleen sportiviteit. Met de toevoeging van de maanfase-indicator op 10 uur is het horloge buitengewoon chic. Het toont zowel de gemiddelde cyclusduur en de maankwartieren, als de standaard informatie over uren, minuten, kleine seconde en datum. De chronograaffuncties, waaronder 12-uurs-, 60-minuten- en 60-secondentiming, zijn op een nieuwe plek geplaatst, met de 12-uursinformatie in een venster binnen de 60-minutenteller en een 60 secondentiming die wordt weergegeven door de centrale secondewijzer. De kast is een samensmelting van gepolijste kastdelen en geborstelde bandaanzetten, een gepolijste bezel, kroon en poussoirs. Het horloge heeft een modieuze 41 mm doorsnede, zodat dit model zowel overdag als ’s avonds goed draagbaar is.

Certina-DS-8-Moonphase-C033.450.16.031.00_PR_MidRes_18589Zowel de wijzers als de indexen zijn uitgevoerd in PVD roségoud en behandeld met Superluminova, om de afleesbaarheid onder alle lichtomstandigheden te optimaliseren. Het saffierglas, dat dubbel ontspiegeld is, zorgt voor een goed zicht op de geborstelde en met ‘sunray’ patroon afgewerkte donkergrijze wijzerplaat en op alle timingfuncties. De Certina DS-8 Moon Phase is waterdicht tot een druk van 10 bar (100 m) en is geassembleerd met gebruikmaking van het bekende DS (Double Security) Concept, zoals de letters “DS” op de kroon al verraden. In 1959 ontwikkelde Certina dit Double Security DS Concept om zijn horloges uitzonderlijke stevigheid en waterbestendigheid mee te geven. Het kastdeksel draagt het historische Certina schildpad-embleem als een extra teken van de betrouwbaarheid en de lange levensduur van dit horloge.

Er zijn verschillende uitvoeringen van de nieuwe DS-8 Moon Phase verkrijgbaar. Zo zijn er ook modellen met een zwarte of een zilverkleurige wijzerplaat, respectievelijk met een vijf-rijs geborsteld/gepolijste roestvrijstalen band of een bruine lederen band, en met dezelfde veilige dubbele vlindersluiting met dubbele drukkers.

Prijzen: € 795 met stalen band en € 765 met leren band

Kijk voor meer informatie op www.certina.com