De in 2010 gelanceerde Certina DS Master, met de ?extreme sports? ideologie als design uitgangspunt, is nu uitgevoerd met een stalen band, waarmee het horloge ? dat voorzien is van een uurwerk met chronometer certificering ? nog stoerder is dan de eerdere uitvoering met rubberen band.

De nieuwe uitvoering van de Certina DS Master geeft ons gelijk maar weer eens de gelegenheid een wijdverbreid misverstand uit de wereld te helpen: een chronograaf hoeft geen chronometer te zijn en omgekeerd al helemaal niet. De aanduiding chronometer mag een uurwerk van een horloge dragen, als na tests is gebleken dat de afwijking van het uurwerk (in verschillende posities en omstandigheden) binnen gestelde chronometer normen blijft. De tests worden uitgevoerd door onafhankelijke instituten zoals het COSC en worden per uurwerk gedaan. Een chronograaf is een functie van ondermeer een horloge, waarmee verstreken tijd kan worden gemeten. De Certina DS Master is dus een chronograaf met een chronometer gecertificeerd uurwerk.


Certina’s DS Master is modieus oversized en indrukwekkend door zijn solide, sportieve uitstraling en de uiterst technische details. De kast en band van staal en zwart PVD of geheel zwart PVD dragen een vaste bezel, met een buitenring waarvan de omranding met een helixmachine is bewerkt, waardoor de inkepingen een hoek van 45 graden hebben. Het krasbestendige saffierglas met antireflectieve coating biedt zicht op de zwarte wijzerplaat met chronograaftellers van 1/10 seconde tot 12 uur en een kleine secondewijzer met het historische Certina logo. De verdere verfijnde tijdmeting wordt vervolgd in het centrum van de wijzerplaat, met chronograafminuten- én ?secondewijzers en natuurlijk de wijzers voor uren en minuten. In totaal bevat dit horloge zeven wijzers tegen een innovatieve, multigelaagde wijzerplaat.


Certina DS Master ? chronometer gecertificeerde extreme sports ideologie


De datum wordt getoond in een wit omlijnd venster op vier uur – horizontaal voor de beste afleesbaarheid. Het horloge is vanzelf uitgevoerd met Certina’s beroemde DS Double Security beschermingsysteem en een waterdichtheid tot een druk van 10 bar (100 m). Voor maximaal comfort is de achterkant van de 45 millimeter brede kast licht gebogen, om zo de pols te volgen en vloeiend over te gaan in de roestvrijstalen band, die een vouwgesp heeft met duikextensie. Alle modellen worden geleverd met COSC certificaat in een speciale verpakking.


De Certina DS Master met stalen band is verkrijgbaar vanaf ? 980,- in bicolour uitvoering en ? 1.070,- in geheel zwart. Kijk op Horloge.info/Certina en Certina.com voor meer nieuws en informatie over het horlogemerk.