Oris geeft sinds 2010 jaarlijks een gelimiteerd duikhorloge uit, waarvan een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan een doel dat zich inzet voor de bescherming van het bedreigde zeeleven. De 2012 editie is de Oris Tubbataha Limited Edition welke zal bijdragen aan de bescherming van het ?Tubbataha Reefs National Park? bij de Filippijnen.

Het Tubbataha Reefs National Park ligt in het westen van de Filippijnen in de Sulu zee, op een bodem van vulkanisch gesteente. Het biedt een veilige haven aan enkele van de mooiste koraalriffen ter wereld, die bewoond worden door prachtige kleurrijke vissen maar ook door gevaarlijke haaien. Met de lancering van de Tubbataha Limited Edition draagt Oris bij aan de bescherming van dit bijzondere gebied.


De Oris Tubbataha Limited Edition is een 46 millimeter breed duikhorloge, voorzien van een Oris kaliber 749 uurwerk. Het uurwerk is gebaseerd op de SW220 van Sellita maar is gemodificeerd zodat de tijd wordt aangegeven als regulator: de uren, minuten en secondewijzer zijn gescheiden en duiden elk op een eigen (sub)wijzerplaat hun deel van de tijd aan. Het voordeel van deze opzet voor een duikhorloge is dat de minutenwijzer ? die ?ouderwets? vanuit het midden draait ? zonder enige twijfel de meest opvallende wijzer is en daardoor de duiktijd op de schaal van de duikring perfect kan worden afgelezen.


Achterkant Oris Tubbataha Limited Edition met op de achtergrond Katherine Chua Island in de Tubbataha riffen. Foto© Kathy Chua-Grimme/Adphoto


De kast van het Oris horloge is gemaakt van lichtgewicht titanium, met aan weerszijden van de geschroefde kroon kroonbeschermers en in de zijkant een heliumventiel ter voorkoming van overdruk bij decompressie. Hierdoor is het horloge waterdicht is tot een druk van 50 BAR (500 meter). Op de kast bevindt zich de duikring, die voorzien is van een keramische inlay met dezelfde fraaie kleur blauw als de wijzerplaat, en op de kastbodem staat een afbeelding van een haai, als hommage aan het bedreigde leven in de Tubbataha riffen.


Oris Tubbataha Limited Edition


De Oris Tubbataha Limited Edition zal in een beperkte oplage van 2000 stuks op de markt komen en kost ? 2.300,- met een rubberen band en ? 2.500,- met een titanium band. Kijk op Horloge.info/Oris en Oris.ch voor meer nieuws en informatie over Oris horloges.