Casio houdt wereldwijd tijd bij met nieuwe smart Edifice horloges

Casio presenteerde dit jaar in Bazel nieuwe modellen in de lijn van Edifice-horloges. Deze horloges hebben een Smartphone Link die het gebruik van de Wereldtijd-functies nog eenvoudiger maakt. De functies zijn eenvoudig in te stellen via een app en de wijzerplaten zijn bijzonder overzichtelijk zodat je de tijd toch nog in één oogopslag kunt zien – in meer dan 300 steden en 40 tijdzones wereldwijd. Altijd handig!

Casio_EDIFICE_EQB-510D_frontCasio Computer Co., Ltd, zoals Casio officieel heet, is in 2014 gestart met het maken van, wat het bedrijf noemt, het ‘Global Time Sync’ concept. Hierin wordt de steeds kleiner wordende wereld – communicatief gezien – steeds belangrijker. De nieuwe  Edifice EQB-510D en ECB-500D horloges zijn de laatste modellen in de horlogelijn op basis van dit ‘Global Time Sync’-concept. Ze werken op basis van hetzelfde principe als de Smartphone Link van de eerder gepresenteerde EQB-500, zodat gebruikers op een inzetwijzerplaat met behulp van een smartphone-app heel eenvoudig kunnen zien wat de tijd is in meer dan 300 steden wereldwijd. De EQB-510D werkt overigens op Tough SolarTM Power (een door lichtenergie aangedreven systeem).

Casio_EDIFICE_ECB-500DDat betekent dat het voor zowel de analoge EQB-510D als de digitale/analoge ECB-500D nog eenvoudiger is om wereldtijden in te stellen. En natuurlijk de gebruikelijke functies te hanteren: chronograaf, alarm en countdown alarm bijvoorbeeld. De horloges hebben multidimensionale wijzerplaten en veel contrast,  en zijn met name ontworpen voor zakelijke gebruikers.

Casio-Edifice-ECB-500-2015-tough-solar-power-blue-tooth

Net als de EQB-500, kunnen de nieuwe horloges met slechts één druk op de knop verbonden worden met een smartphone (als je tenminste de Casio Watch+-app hebt geladen), zodat de tijd automatisch wordt aangepast aan de locatie waar je je op dat moment bevindt. Daarnaast gebeurt de correctie naar zomertijd ook automatisch. Een andere zeer bruikbare functie is dat de tijd ingesteld kan worden middels het handmatig selecteren van een locatie op een wereldkaart of een lijst met steden in de Casio smartphone-app.Op die manier wordt tijdens het reizen de lokale tijd aangegeven met de hoofdwijzers en de thuistijd op de inzetwijzerplaat.

Prijzen: EQB-510D € 299, ECB-500D € 269

Kijk voor meer informatie op www.casio.com