Blancpain Ladybird 1956 Birth of a legend; ode aan het kleine uurwerk

De Ladybird van Blancpain was ’s werelds kleinste ronde horloge op het moment van de release, dit jaar 60 jaar geleden. Het mix van elegantie in een tijdloos design bleef decennia overeind.

De  Ladybird  werd ontworpen in 1956, een tijd waarin veel nadruk werd gelegd op sierlijke toevoegingen en elegant maten van de wijzerplaat. Binnen deze context was Blancpain’s lancering van ’s werelds kleinste ronde uurwerk, het R550 kaliber, een meesterzet. Het uurwerk met een diameter van slechts 11,85 mm, en onderdelen van soms niet meer dan 0,07 mm in doorsnede was in staat te voorzien in een gangreserve van 40 uur wat een uitzonderlijk prestatie was voor die periode.

Consequent en altijd in harmonie met de tijd, is de Ladybird al zestig haar één van de meest bijzondere dameshorloges ter wereld en ze geeft nog geen teken afstand te willen doen van die positie. In de loop der jaren heeft de Ladybird zich laten zien in verschillende stijlen, variërend van gem-set modellen en meer avant-garde versies met verwisselbare bandjes. Nu, zestig jaar na de lancering van het eerste model speelt Blancpain’s  Ladybird als hommage aan het elegante vrouwelijke polshorloge nog altijd een belangrijke rol. En niet te vergeten een belangrijke rol in de geschiedenis van het kleine uurwerk. Het nieuwe, automatische kaliber 6150 is nog altijd slechts 15,7 mm in diameter en blijft daarmee een van de kleinste in de wereld.Blancpain_1965 the birth of a legend .1De 1956 Birth of a legend(0063E-1954-55A ) is een verfijnt en elegant horloge, rijk versiering met vrouwelijke motieven. De band van de special is uitgevoerd in roze Louisiana alligator leder. Op de witgouden wijzerplaat zijn 8 diamanten aangebracht als index en het bezel van de witgouden kast is getransformeerd tot een fonkelende ring dankzij 32 diamanten. De doorzichtige achterkant van de behuizing geeft een kijkje in het secuur kloppende hart van de Ladybird.Blancpain_1965 the birth of a legend back case.1

Naast de limited editie zijn er nog twee modellen uitgebracht. De eerste is voorzien van een paarlemoeren wijzerplaat verrijkt met 4 kleine robijnrode harten. Het tweede model is vervaardigd in roodgoud en heeft een opaline wijzerplaat die wordt omringd door een met diamanten ingelegd bezel.

Prijs op aanvraag.
Meer informatie: Blancpain.com