Baroncelli Caliber 80 Chronometer Silicon, Mido’s gouden standard in precisie

Van buiten bleef het model even klassiek, maar voor de 40e verjaardag van Baroncelli Caliber 80 Chronometer werd het kaliber van het COSC-gecertificeerde chronometer uurwerk ge-upgrade met een siliconen balansveer.

Mido haalt voor het ontwerp van de collectie vooral veel inspiratie uit oude architectuur. De Baroncelli Caliber 80 Chronometer heeft in zijn ontwerp bijvoorbeeld barok invloeden meegekregen uit de neoklassieke stijl van één van ’s werelds mooiste overdekte winkelstraten de Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan. De ingang van de 19e eeuwse straat wordt gemarkeerd door een triomfboog, terwijl warme goudachtige kleuren de straten sieren. Galleria-Vittorio-Emmenuele

Mido werd in 1918 opgericht door George G. Schaeren in Zwitserland, maar de naam Mido komt uit de Spaanse zin ‘Yo mido’, wat ‘ik meet’ betekent. In de beginjaren introduceerde het huis vooral  horloges in art deco-stijl. In 1967 werd Mido onderscheiden als de maker van ’s werelds dunste dameshorloge. Inmiddels is het merk onderdeel van de Swatch Group en erkend als een van de top 10 producenten van gecertificeerde chronometers.

Het jongste horloge uit de Mido Baroncelli serie heeft een 40 mm stalen kast voorzien van een 18 karaat roségouden bezel. Het kastdeksel is transparant waardoor het uurwerk in werking te zien is. De wijzerplaat is wit gelakt en voorzien van goudkleurige opgelegde indexen. Een mooi detail zijn ook de wijzers die aan een zijde gepolijst en aan de andere zijde gezandstraald zijn. De datum wordt op 3 uur weergegeven. Het horloge is waterbestendig tot 30 meter en wordt geleverd op een gepolijste stalen band met vouwsluiting. HD_Mido_BaroncelliCaliber80ChronometerSi_detail

HD_Mido_BaroncelliCaliber80ChronometerSi_detail kastdeksel

De COSC-gecertificeerde chronometerbeweging met siliconen balansveer heeft naast anti-magnetische eigenschappen ook een grotere nauwkeurigheid op de lange termijn dan een standaardbalansveer dankzij minder wrijving en een betere schokbestendigheid. Het uurwerk heeft een frequentie van 21.600 kikken per uur en genereert een gangreserve van een ruime 80 uur. Het uurwerk zelf (ETA C07.821 based) is versierd met geblauwde schroeven en een oscillerend gewicht met Côtes de Genève patroon en het Mido-logo.

Prijs: € 1450
Meer informatie: Midowatches.com