De Amsterdamse P.C. Hooftstraat was al geen straf voor horlogefans. Maar opgelet, er is wat nieuws in onze hoofdstad. Vier nieuwe merkboutiques die de moeite waard zijn. Voor één moet je alleen even opschieten. En het goede nieuws: er komt volgend jaar nog veel meer aan (hint: Vacheron Constantin is er één van).

Tudor Pop-Up

Het horlogemerk doet Nederland aan met een eigen boutique én primeur: een exclusieve Black Bay 58 Bronze Boutique Edition. Let wel: ze zijn open tot en met 31 januari 2024.

De boutique edition heeft een 39mm gesatineerde bronzen kast wat aan de voorzijde wordt doorgetrokken in de bruine bronstint van de wijzerplaat. Bovendien heeft de Black Bay, net als elk ander model in de Black Bay-lijn, nog altijd een wijzerplaat die is geïnspireerd op de Tudor-duikhorloges uit de jaren vijftig. In het bijzonder heeft het nog steeds de karakteristieke hoekige wijzer die bij verzamelaars bekend staat als de ‘Snowflake’ en verscheen in de catalogus van 1969. Dit alles wordt aangedreven door het COSC-gecertificeerde manufactuurkaliber MT5400, dat beschikt over een gangreserve van 70 uur. Het bronzen horloge is exclusief verkrijgbaar in ongeveer vijftig Tudor-boutiques over de hele wereld.

Buiten de bronzen editie is er uiteraard een keur aan andere modellen beschikbaar in de 50 vierkante meter grote pop-up. Waar je op elke millimeter de Zwitserse knowhow voelt in combinatie met wat het Zwitserse merk te bieden heeft in een reeks klassieke, sportieve, duik- en historische modellen. En waar je een beeld krijgt van hun samenwerkingen met onder meer Tudor Pro Cycling, de World Surf League en het America’s Cup-team Alinghi Red Bull Racing.
P.C. Hooftstraat 49

 

IWC Schaffhausen

IWC opent opnieuw haar deuren in de Amsterdamse P.C. Hoofstraat, zij het iets verderop. Bijzonder is dat de (kostbare) modellen hier niet panisch achter slot en grendel zijn bewaard, maar in open displays. Displays waar je door middel van een touchscreen de modellen kunt vergelijken en alle specs kunt doornemen.

Christian Knoop, IWC’s Creative Director, zegt er het volgende over: “Functionele techniek en puur design vormen de kern van IWC Schaffhausen. De boutique in Amsterdam is één van de eerste locaties wereldwijd die ons nieuwe interieurconcept introduceert, waardoor een unieke beleving ontstaat. We nodigen klanten uit om onze collecties hands-on te ontdekken en diep in te gaan op onze technische expertise in uurwerken, complicaties en geavanceerde materialen.”

Verder is er onder meer een Big Pilot Bar, een ‘strap-bar’ en grote modellen om de techniek uit te leggen. En twee zeer uitnodigende lounges waar je je keuze kunt finaliseren. Het maakt allemaal deel uit van een nieuw boutique concept van IWC. Nederland is de vijfde die een dergelijke boutique krijgt, na Zürich, Dubai, Shanghai en Beverly Hills.
P.C. Hoofstraat 132-134

 

Panerai

De eerste Panerai boutique in Nederland is een feit en oogt exact zoals je verwacht. Een mix van marmerlook, fout en metaal weerspiegelt de uitstraling van het horlogemerk. Met onder meer een bar en een ruimte selectie van hun collecties. Een combinatie van Italiaanse design en Zwitserse horloge-expertise.

De boutique, net zoals de overige drie hier ook geopend in samenwerking met Schaap en Citroen Juweliers, is het bewijs dat stenen winkels onmisbaar zijn. Zelfs in deze tijd, waar meer en meer luxe merken groot inzetten op e-commerce.

De Panerai boutique oogt uitnodigend met grote ramen en de kenmerkende klok bij de ingang die doet denken aan een Panerai-wijzerplaat in het donker. Opgelicht met een coating van Super-LumiNova. De selectie horloge is, zoals je mag verwachten, alomvattend. Van minimalistische tijd en datum-modellen tot aan zeer gecompliceerde stukken. Aangevuld met digitale schermen om meer te weten te komen over de modellen en de ambassadeurs die ze gebruiken.
P.C. Hoofstraat 128

 

TAG Heuer

Nóg een nieuwkomer in Nederland: TAG Heuer. Een logisch gevolg van het merk dat dit jaar goede zaken doet. De verwachting is dat de TAG Heuer-verkoop in 2023 met tien procent is gestegen.

De 86 vierkante meter grote boutique (over twee verdiepingen) is ontworpen door TAG Heuer’s eigen designteam en laat hun nieuwe winkelconcept zien. Het is een mix van cleane en luxe materialen die overeenkomen met de look & feel van hun collecties.

Ook zien we TAG Heuer’s band met film en auto(sport), met een racepak van Max Verstappen en miniaturen van klassieke Porsche 911’s, vanwege de samenwerking met het automerk uit Zuffenhausen.

Voor wat meer privacy is er een VIP-lounge. Alles om de marktpositie van TAG Heuer te verstevigen in Europa. Waarop Davide Lunghi, algemeen directeur van TAG Heuer Centraal Europa toevoegt: “TAG Heuer verstevigt de merkpositionering in Centraal-Europa en kondigt met trots de opening aan van zijn eerste boutique in Nederland. We zijn enthousiast over deze unieke kans om de krachten te bundelen met Schaap en Citroen Juweliers voor een samenwerking die onze toewijding aan de Nederlandse markt onderstreept.”
P.C. Hoofstraat 142