Juweliershuis Schaap en Citroen heeft sinds 2018 een nieuw concept toegevoegd aan haar winkels. Na succes in zowel Amsterdam als Antwerpen is Rotterdam het nieuwste adres voor een Certified Pre-Owned Boutique. Nu geopend aan de Meent 66-68.

De eerste boutique opende in 2018 in het Amsterdamse Conservatorium Hotel. Dit om tegemoet te komen aan de almaar toenemende vraag naar pre-owned horloges. Een markt die volgens analysten een jaarlijkse omzet heeft van meer dan €5 miljard. Onderzoek schrijft ook dat de wereldwijde markt voor vintage en pre-owned al sinds 2013 de markt voor nieuwe horloges voorbij streeft met een groei van jaarlijks zo’n vijf procent.

130 Jaar Ervaring

Je vindt de eerste Amsterdamse boutique in de zogeheten Van Baerle Shopping Gallery in het hotel. Stijlvol ingericht, dat spreekt voor zich. Schaap en Citroen zag, net als waar de grote Zwitserse merken nu mee bezig zijn, een mogelijkheid om de groeiende vraag naar pre-owned en vintage betrouwbaar te stroomlijnen. Eind 2021 volgde de tweede Certified Pre-Owned Boutique in het Botanic Sanctuary Hotel te Antwerpen.

De nadruk van de collectie in de boutiques ligt op horloges tot en met vijf jaar oud, met regelmatig oudere vintage modellen. Voordeel bij pre-owned is dat je een recent model koopt, maar wel voor een lagere prijs en bij een bewezen partij als Schaap en Citroen met meer dan 130 jaar aan ervaring. Je weet dus ook waar je het koopt.

Industriële Look

Wat het scheelt ten opzichte van een nieuwe? Dat verschilt enorm per merk. Neem een horloge van tussen de twee en de vijf jaar oud. Bij een populair model moet je denken aan enkele procenten minder. Maar kijk naar gangbare modellen van grote Zwitserse merken en het verschil kan zomaar tegen de 30 procent lopen.

De nieuwe Certified Pre-Owned Boutique in Rotterdam is aanzienlijke met een ruimte van 105 vierkante meter. Dit biedt huis aan twee concepten, de Certified Pre-Owned Boutique en een Breitling Boutique.

De look is – zoals je mag verwachten – high-end, met een luxe, industrie?le uitstraling. Het gebruik van hout en cleane stalen constructies in combinatie met beton en steen zorgt voor een krachtig geheel.

Bij Schaap en Citroen kun je ook terecht als je je horloge of je collectie wil verkopen of inruilen tegen een nieuw model. Voordeel is dat je bij een dergelijke verkoop hoge veilingkosten voorkomt, je een eerlijke prijs krijgt en nooit van doen hebt met gedoe wanneer je zelfstandig zou verkopen.

Na de waardebepaling kun je het horloge bij ze inruilen, verkopen op consignatiebasis of het laten aanbieden binnen het netwerk van Schaap en Citroen. Een slimme zet van Schaap en Citroen als je weet dat de verkoop van pre-owned horloges nog elk jaar groeit.