Op de aankomende horloge en sieradenbeurs Baselworld (van 27 maart tot en met 3 april in Bazel, Zwitserland), zal het traditierijke horlogemerk Alpina een uitbreiding van haar professionele piloten horlogelijn ?Startimer? presenteren, genaamd ?Sunstar?. De Sunstar combineert de praktische karakteristieken van de Startimer collectie, met een luxe afwerking die normaal in meer elegante horloges wordt gevonden.

Alpina stond in de eerste helft van de vorig eeuw bekend om haar pilotenhorloges, die het merk leverde aan de luchtmacht van verschillende Europese mogendheden. Deze horloges moesten uiterst precies en stootvast zijn, en door de antimagnetische eigenschappen van de kasten van Alpina?s horloges, en de grote, goed afleesbare wijzerplaten, waren de horloges van het Zwitserse merk onder piloten populair.

De Startimer collectie van Alpina borduurt voort op deze geschiedenis en het nieuwe Sunstar model voegt aan de praktische kant van de collectie extra elegantie toe. Zo heeft dit ?driewijzer? horloge een   grijze wijzerplaat met ?zonnestraal motief?: een afwerking waardoor bij lichtinval de wijzerplaat een mooi stralende gloed krijgt. Op de wijzerplaat zijn de grote lichtgevende cijfers en de minutenring aangebracht, voor een optimale afleesbaarheid ? die nog eens vergroot wordt door de antireflectieve coating van het saffierglas.


Alpina Startimer Pilot Automatic Sunstar


Zowel op 12 uur, als aan de korte kant van de secondewijzer, is de typische Alpina driehoek toegevoegd, als extra designelement. Het horloge heeft een geborsteld stalen kast, met een diameter van 40 millimeter, is waterdicht tot 10 ATM en heeft een mechanisch uurwerk met automatische opwinding, dat te zien is door de glazen kastbodem. De Sunstar gaat ? 1.050,- kosten. Kijk voor meer nieuws en informatie over het merk op Horloge.info/Alpina en op Alpina Watches.com voor verkooppunten.