Het Nederlandse horlogemerk ?The Watch in Steel? breidt de collectie automatische horloges verder uit met vier nieuwe Canteen Automatic Editions. Het speelt daarmee in op de toenemende vraag naar mechanische horloges met een vintage look voor een betaalbare prijs. De vier uitvoeringen zijn er in de voor TW Steel bekende ?oversized? maten 45 en 50 millimeter.

TW Steel heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe modellen goed gekeken naar haar eigen verleden: de horloges zijn in de geliefde Canteen stijl (met de beroemde geschroefde kroonkap) en hebben wijzerplaatkleuren waarmee het merk al sinds de begintijd hoge ogen gooit: zwart, crème en wit. Aan de horloges zit dan ook de horlogeband met de twee popnagels, die terugkomen in het logo van het merk op de wijzerplaat. Een bijzonder fraai nieuw designelement is toegepast rondom de indexen en cijfers, die met een zilveren lijntje zijn omrand en zo meer in het oog springen.


De geborsteld stalen kast en de bezel met een gehamerde patroon komen van de eerste Canteen Automatic serie uit 2012. In het horloge zit een automatisch (Citizen) Miyota 8215 uurwerk, dat door de glazen achterdeksel te bewonderen is. Ook de prijs van de collectie (bestaande uit de referenties TWA950 tot tn met TWA957) is hetzelfde als de eerste serie uit 2012: ? 399,- voor de modellen met een kastdiameter van  45 millimeter en ? 419,- voor die van 50 millimeter.


TW Steel Canteen Automatic Edition TWA952 - klik aan voor een grote afbeelding


Kijk op Horloge.info/TW-Steel voor meer nieuws en bezoek TWSteel.com.