Het ?wereldtijdenhorloge? was een van dé trends van Baselworld 2012 ? de grootste horloge- en sieradenbeurs ter wereld, die begin maart in Basel (Zwitserland) gehouden werd. Horlogemerk Zenith, dat in 1955 al een chronograaf maakte met een aanduiding van de wereldwijde tijdzones rond de wijzerplaat, heeft deze trend niet gemist en presenteert een indrukwekkend wereldtijden horloge met alarm en 30 minuten chronograaf.

De wijzerplaat, met op twee uur een grote datumaanduiding, wordt omgeven door twee draaibare schijven: een buitenste schijf voor de tijdzones rond de aarde en daarbinnen een schijf voor de dag- en nachtindicatie. De automatische Pilot Doublematic is voorzien van twee veertonnen, waarvan er een is toegewijd aan de tijdmeet functies en de tweede het mechanische alarm van energie voorziet. De status van de hoeveelheid energie in de ?alarm-veerton? ? en of het alarm aan of uit staat, is van de wijzerplaat af te lezen rond 8 uur en een opengewerkte ruthenium wijzer met rode punt wordt gebruikt om de alarmtijd in te stellen.


Zenith Pilot Doublematic


De Zenith Pilot Doublematic zal uitkomen met een 45 millimeter brede kast in geborsteld staal of rosé goud, met een mat-zwarte of zilveren wijzerplaat. De afleesbaarheid van het 5 BAR waterdichte horloge is optimaal door het gebruik van SuperLuminova voor alle essentiële indexeringen en wijzers. Door de saffierglazen zichtbodem is het El Primero kaliber 4046 uurwerk te bewonderen, dat uit 439 onderdeeltjes bestaat en een gangreserve heeft van 50 uur.


De Zenith Pilot Doublematic ligt qua prijs in het hogere segment. Kijk op Horloge.info/Zenith en Zenith-Watches.com voor meer nieuws en informatie over het Zwitserse horlogemerk.