Een horloge met twee wijzers zal ? voor wie het Duitse merk MeisterSinger niet kent ? een niet al te verbazingwekkend nieuwtje zijn. Maar MeisterSinger is wereldwijd marktleider in éénwijzerhorloges (waarbij de tijd alleen wordt aangewezen door één verlengde urenwijzer), dus als zij met een tweewijzer model komen, is dat nieuws.

En het is helemaal noemenswaardig, omdat MeisterSinger het meest elegante model uit de collectie hiervoor gebruikt heeft: de Pangaea. Het twee jaar geleden gepresenteerde model, met een dunnere kast en slankere lijnen, is er nu dus ook in de ?makkelijke? uitvoering, waarbij de drager in één oogopslag kan zien hoe laat het is. Aan de ene kant is dat natuurlijk erg prettig, maar voor de MeisterSinger-fan misschien even wennen. Gelukkig is in het design verder weinig verandert en ook de dubbele cijfers van de urenaanduiding maken het horloge onmiskenbaar MeisterSinger.


De MeisterSinger Pangaea 2Z heeft wel nog een datumaanduiding gekregen en is daarmee in alle eenvoud misschien wel een perfect horloge. In de 40 millimeter brede stalen kast van de Pangaea 2Z tikt een automatisch ETA 2892-2 uurwerk. Het horloge komt in 5 kleurvarianten: wit, zilver, ivoor, leisteengrijs en blauw en kost ? 1.698,-. Kijk op Horloge.info/MeisterSinger en MeisterSinger.de voor meer nieuws en informatie over het merk.