Een Māori legende vertelt het verhaal van Kupe, een dapper opperhoofd uit een land genaamd Hawaiki. Vissen rond Hawaiki was lastig geworden door de aanwezigheid van een gigantische octopus, genaamd Te Wheke-a-Muturangi. Deze octopus was het huisdier van de boze priester Muturangi, een vijand van Kupe.

Kupe voer uit in zijn kano om de octopus te doden en achtervolgde het daarbij de grote oceaan over. Hij ontdekte een mysterieus land dat door witte wolken was bedenkt. Kupe noemde dit land Aotearoa. In een straat tussen twee eilanden in, wist hij Te Wheke-a-Muturangi eindelijk in te halen en de octopus na een heroïsch gevecht te doden.


een deel van de gravure van de Magrette Kube's VoyageKupe maakte daarna een ontdekkingsreis rond Aotearoa, waarbij hij vele avonturen meemaakte, en waarna hij weer terug ging naar Hawaiki. Hij nam een blok pounamu (jade) mee dat hij had gevonden tijdens een van zijn avonturen. Kupe is nooit mee teruggegaan naar het mysterieuze eiland maar aan de hand van zijn verhalen en het bewijs (het stuk jade) werden vele anderen aangemoedigd Aotearoa te vinden.


De Magrette ?Kupe?s Voyage? is een horloge, opgedragen aan de heldhaftige reis van Kupe. Het 44 mm brede horloge heeft een ETA 2824 uurwerk en heeft de reis van Kupe gegraveerd staan in de lunet rond het saffierglas. Het is uitgegeven in een gelimiteerde oplage van 10 stuks en kost US$ 1.585,-.


Één van deze 10 horloges is nu te winnen via de speciale website www.kupesvoyage.com als u weet wat de naam is van het land (zoals wij dat nu kennen) dat Kupe tijden zijn reis heeft ontdekt.