Al sinds de 18e eeuw maakt Hirsch producten van leer. Johannes Franz Hirsch, geboren in 1765, was toen leerlooier in Neunkirchen (Oostenrijk). Eind jaren 1940 kwam ook rubber op het palet van grondstoffen, in eerste instantie nog niet voor horlogebanden maar die zouden snel volgen. Tijdens Baselworld introduceerde Hirsch de laatste innovaties op gebied van leer en rubber: het Hirsch ?Aloë Vera? concept voor dames en de nieuwe modellen uit de Hirsch Caoutchouc lijn.

De verzorgende eigenschappen van Aloë Vera op de huid werden al door de Egyptenaren erkend. De talrijke waardevolle stoffen in het sap van deze plant hebben een verzachtende en vochtinbrengende werking. Bij de banden van het Hirsch ?Cashmere? model uit de Classic Collection wordt het leer aan de binnenkant van de band met gel van de Aloë Vera plant behandeld. De verzachtende werkstoffen komen tijdens het dragen vrij en worden op de huid overgedragen. Het resultaat is een nieuwe huidvriendelijke horlogeband die aan de pols zacht aanvoelt en deze tegelijkertijd verzorgt. Aan de buitenkant zijn de banden gemaakt van kalfsleer dat in drie kleuren verkrijgbaar is: zwart, lichtblauw en roze.


Hirsch Extreme (links) en LanceHirsch gebruikt voor haar rubberen banden alleen natuurlijk rubber, dat door de extreem flexibele structuur zeer comfortabel draagbaar is. De lijn rubberen banden van Hirsch draagt de naam Caoutchouc, dat afkomstig is van de (Zuid-Amerikaanse) Indiaanse woorden cao (boom) en ochu (traan). Dit door de manier van winning van het natuurproduct via een inkeping in de bast van een rubberboom waaruit het natuurlijke rubber ?traant?. In de lijn bevinden zich enkele nieuwe modellen zoals de ?Extreme? (verkrijgbaar in zwart, blauw en oranje) en ?Lance? (verkrijgbaar in zwart) die onder liefhebbers van duikhorloges waarschijnlijk zeer populair zullen zijn.


De banden zijn binnenkort in een geheel vernieuwde en zeer praktische vitrine bij Hirsch verkooppunten verkrijgbaar.