Van hak naar pols, Roger Dubuis en schoenmaker Massaro presenteren Velvet horloge

Het Parijse Maison Massaro staat in de wereld van Haute Couture bekend als topcreateur van schoenen. Massaro is bijvoorbeeld het genie achter de iconische zwart-beige pumps van Chanel. Roger Dubuis van zijn kant is sinds 1995 synoniem met eigentijdse Haute Horlogerie. In zijn gedurfde creaties combineert het merk de hoogste
kwaliteit uurwerken met sterke, gewaagde designs. De twee hebben de hakken ineen geslagen en creerden het luxe dameshorloge Velvet Massaro, een in gelimiteerde oplage uitgebracht horloge waarbij lef en extravagantie de kenmerkende sleutelwoorden zijn. Roger Dubuis VELVET MASSARO_1076812.tifRoger Dubuis besloot de slogan van Massaro – “anything is possible here” -, letterlijk op te vatten. Zo ontstond het idee om de schoonheid van bijzondere schoencreaties naar de pols te brengen, op een direct herkenbare en tegelijk uiterst originele wijze. Het automatsche horloge Velvet Massaro heeft zeer vrouwelijke lijnen met een excentriek kantje. In lijn met de zeldzaamheid van een dergelijke creatie wordt het model uitgegeven in een beperkte oplage van slecht 88 stuks.

Roger Dubuis Velvet Massaro

Het belangrijkste kenmerk van het horloge is de geplooide leren band van Massaro. De band heeft een warme gouden tint, die terugkomt in het gouden, tonvormige centrum van de wijzerplaat, een vorm die typerend is voor de hele Velvet collectie. De band sluit met een verstelbare witgouden gesp die is verrijkt met diamanten. De lunette en de lugs zijn eveneens bezet met briljant geslepen diamanten (1,95 ct). De kast van 36mm is van witgoud. Als kloppend hart heeft het horloge, net als haar zusters uit de Velvet serie, het zelfopwindende kaliber RD821. Dit uurwerk genereert een gangreserve van 48 uur.

Prijs op aanvraag.
Meer informatie: Rogerdubies.com