Eberhard & Co. 8 JOURS in Grande Taille versie, nieuwe tijden voor een klassieker

Eberhard & Co herinterpeteert een van haar meest bekende klassiekers, model 8 jours, in een Grand Taille versie.

De editie komt 10 jaar na de release van de 8jours. Het horloge was in 1997 het eerste mechanische horloge met een gangreserve van 8 dagen. Dit was mogelijk dankzij speciale, door Eberhard & Co. ontwikkelde en gepatenteerde, overlappende veren met een gezamelijke lengte van 1,5 meter. Dit is meer dan vier maal zo lang dan bij een standaard mechanisch uurwerk. In 2008 krijgt het ontwerp een vervolg wanneer de 8 jours wordt uitgebracht in een grotere versie. eberhard-co-8-jours-grande-taille-caseback-2

Voor de 2016 versie is hierop voortgeborduurd. Deze 8 jours Grande Taille (ref. 21027) heeft een ‘large-sized’ kast gekregen van 41 mm. Dit 10,85 mm hoge exemplaar is gemaakt van gepolijst staal en heeft een witte wijzperplaat met zwarte, geschilderde Romeinse indexen. Optioneel is zwarte of witte wijzerplaat met opgelegde Romeinse indexen. De gangreserve wordt aangegeven op 9 uur en op 6 uur zijn de kleine seconden geplaatst.

eberhard-co-8-jours-grande-taille-caseback-1

Meest belangrijk voor de ontwerpers was echter het innerlijk, die een vanwege de technische ontwikkeling een belangrijke plaats inneemt binnen de Eberhard & Co. historie. Het horloge wordt aangedreven door kaliber 896 10½. Het stalen kastdeksel heeft een venster meegekregen waardoor een deel van het handgewonden, mechanische uurwerk te zien is. Wat direct opvalt aan de achterzijde is de brug in de vorm van het cijfer 8. Deze heeft dankzij een kleurbehandeling een prachtige, opvallende kleur blauw gekregen. Daaronder is de veer te zien die uitgerold een lengte heeft van 1,25 meter. De veer heeft een overlapping met een tweede veer van 0,30 meter. Het horloge wordt geleverd met een zwarte kroko band.

eberhard-co-8-jours-grande-taille-or

De 8 jours Grande Taille is ook uitgebracht met donkere wijzerplaat en in 18 karaat roségoud met witte wijzerplaat. Bij deze laatste heeft de kleur van de 8 op de achterzijde een warme cognac kleur.

Prijs: € 3600
Meer informatie: Eberhard-co-watches.ch