Vacheron Constantin zet Blockchain in tegen nep

Alle digitale voordelen voor een analoog horloge

Vacheron Constantin zet Blockchain in tegen nep

Alles om namaak te bestrijden. Én om eigenaars de authenticiteit van hun horloges gedurende hun gehele levensduur te garanderen. Vacheron Constantin zet Blockchain in tegen nep. De digitale techniek maakt verificatie en authenticatie overal ter wereld heel eenvoudig mogelijk.

Voor de laatste noviteit van het eeuwenoude horlogehuis Vacheron Constantin werd niet de SIHH uitgekozen. Nee, de nieuwste innovatie van ‘VC’ werd gepresenteerd op Viva Technology 2019 in Parijs. Vacheron Constantin is door eigenaar Richemont uitgekozen om als testplatoform te dienen voor een nieuw initiatief. En dat initiatief is de certificering van de horloges via Blockchain-technologie. Dit alles om de klanten van de manufactuur de best mogelijke garanties te bieden. Oftewel, ze ervan te doordringen dat ze een echte ‘Vacheron’ hebben. Maar hier houdt de ingezette tech niet op.

Vacheron Constantin zet Blockchain in tegen nep

Vacheron Constantin zet Blockchain-technologie in tegen nephorloges

Vacheron Constantin zet Blockchain in tegen nep en biedt ook onafscheidelijke beveiliging

De nieuwe ingezette Blockchain-certificering dient om de fraudegevoelige papieren overbodig te maken. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk om een ??vervalsingsvrij digitaal certificaat van echtheid te creëren dat het horloge gedurende de gehele levensduur volgt. Ja, zelfs als er meerdere wijzigingen van de eigenaar zijn. Een uniek nummer wordt dus toegewezen aan een uniek horloge en zo worden de twee onafscheidelijk en beveiligend. Alle gegevens met betrekking tot het eigendom, de waarde, de aard en de authenticiteit van het horloge worden geregistreerd. Bovendien is vervalsen onmogelijk. Maar dat zeggen we niet tegen een de hackers die wel van een uitdaging houden.

Vintage horloges met de modernste beveiliging en garantie

Vacheron Constantin zet Blockchain-technologie in tegen nephorloges

Digitale verificatie in actie

Vacheron Constantin heeft ervoor gekozen om de Blockchain-technologie als een test te koppelen aan de collectie Les Collectionneurs. Deze collectie is met geduld geselecteerd door de erfgoedspecialisten van het horlogehuis en deze vintage horloges bestrijken de hele 20e eeuw. Ze worden ter beschikking gesteld van kenners op toegewijde evenementen georganiseerd in Vacheron Constantin boetieks over de hele wereld. Deze horloges gaan nu – naast het gedrukte certificaat, want papier wekt blijkbaar toch nog steeds iets meer vertrouwen – van het nieuwe, beschermde digitale certificaat. En dat certificaat garandeert op een duurzame, onveranderlijke en transparante manier de echtheid.

Echtheid en anonimiteit verzekerd

Naast de mogelijkheid om nep effectief te bestrijden en de traceerbaarheid te verzekeren, kan Vacheron Constantin ook elementen als geschiedenis en informatie aan het digitale document toevoegen. De Blockchain-technologie biedt een schat aan mogelijkheden voor voortdurende verbetering van service en garanties. Bovendien plaatst de ultraveilige digitale certificering de klant centraal. Dat doet het door een garantie te bieden voor kwaliteitscontrole, authenticiteit en traceerbaarheid. En ook wordt de anonimiteit van de klant verzekerd.

Vacheron Constantin zet Blockchain in tegen nep

De Vacheron Constantin Traditionnelle Twin Beat Perpetual Calendar krijgt binnenkort misschien ook Blockchain beveiliging

Nu hebben we nog met een test te maken, maar wie weet wordt het systeem binnenkort voor de gehele collectie ingezet. En wie dan bijvoorbeeld de Patrimony Perpetual Calendar Ultra Thin koopt, krijgt er Blockchain-technologie bij als extra garantie van echtheid. Voor een extra veilig gevoel.

Voor meer informatie over de technologie en over de verschillende collecties: www.vacheron-constantin.com