In juni 2008 opende Seiko de tweede officiële Flag Ship Store in Europa aan de Heiligeweg in Amsterdam. Het is de enige locatie in Nederland waar alle actuele Europese horlogelijnen van Seiko compleet te bewonderen zijn. En nu is er nóg een goede reden om de winkel te bezoeken. Tot eind januari 2009 ligt er een aantal unieke vinatge Seiko?s uit Japan in de vitrines. Zoals ?s werelds allereerste quartzhorloge uit 1969: de Seiko Quartz Astron.

In de inmiddels 127-jarige geschiedenis van Seiko staat het steeds verder verleggen van technische grenzen centraal. Een instelling die er bijvoorbeeld toe heeft geleid dat Seiko nu geheel in eigen beheer 4 verschillende uurwerktechnieken fabriceert. Technieken waarvan er 2 – Kinetic en Spring Drive – uitsluitend door Seiko worden vervaardigd. Bovenal, horlogetechnieken die niet alleen maar voor de happy few bestemd zijn, Seiko maakt horloges die bereikbaar zijn voor iedere liefhebber.


Seiko fabriceerde het allereerste Japanse polshorloge, de Laurel. Seiko ontwikkelde speciaal voor de Olympisch Spelen van 1964 in Tokyo het allereerste goed werkende elektronische tijdwaarnemingsysteem. En in het jaar dat een Amerikaanse astronaut ?a small step for man, but a giant leap for mankind? op de maan zette (in 1969), introduceerde Seiko de Quartz Astron: ?s werelds eerste quartz polshorloge. Een vinding die een grote stap zou betekenen voor de ontwikkeling van extreem nauwkeurig werkende polshorloges.


In 1988 verraste Seiko de horlogewereld met een totaal nieuwe techniek, AGS. Deze technologie – die al snel Kinetic werd gedoopt ? maakte mogelijk wat tot op dat moment onmogelijk werd geacht: het combineren van het beste uit mechanische uurwerken met de precisie van quartz horloges.
En in 1999 introduceerde Seiko (na 28 jaar research & development)  de ?stille revolutie? met het eerste Spring Drive kaliber. Een superieure technologie waar je letterlijk en figuurlijk stil van wordt. De Spring Drive techniek is eveneens terug te vinden in de Galante modellen, modellen die normaal alleen voor de Aziatische markt bestemd zijn, maar welke in Nederland nu ook exclusief te koop zijn in het Seiko Center in Amsterdam.


Seiko Center
Heiligeweg 14
1012 XR Amsterdam
tel: 020 – 33 010 42