De eerste Nederlandse horlogebeurs Watch2008, die afgelopen weekend in Maastricht werd gehouden, heeft bij liefhebbers van horloges voor alleen maar positieve reacties gezorgd. Het evenement, dat ook volgens de organisatie een groot succes was, zal in 2009 een vervolg krijgen.

Voor een evenement dat voor het eerst werd gehouden was het bijzonder goed georganiseerd en de opkomst (550 bezoekers over 2 dagen) zeer bevredigend. Namens de organisatie liet Ernie Romers weten dat hij zeer blij was over de reacties van zowel bezoekers als standhouders. Organisator Romers met dochter voor Kasteel De HoogenweerthDe standhouders zelf waren op hun beurt weer erg te spreken over de organisatie en de grote opkomst en het enthousiasme van de bezoekers.


Opvallend was de aanwezigheid van het grote aantal vooral kleinere onafhankelijke horlogemerken die normaal moeilijk ?live? te bewonderen zijn. Veelal afkomstig uit Duitsland, maar ook Nederland en zelfs IJsland, kon men in veel gevallen levendige gesprekken hebben met de mensen achter de merken. Enkele voorbeelden waren Jörg Schauer van het merk Stowa, AHCI lid Rainer Nienaber, Dirk Dornblüth van Dornblüth & Sohn, Thomas Ninchritz uit Nürnberg, Willem Kamerman van Blancier en de familie Ickler van de merken Limes en Archimede en het AHCI lid Rainer Nienaber (rechts)door zoon Raphael nieuw gelanceerde merk Defakto.


Misschien het meest opvallende merk, voor de meeste bezoekers een eerste kennismaking, was Hentschel. Een merk uit Hamburg dat zich helemaal toelegt op het maken van horloges met een vintage uiterlijk. Door het goede van vintage (zoals het uiterlijk en vaak bijzondere oude uurwerken) te combineren met de voordelen van de moderne horlogetechniek (o.a. volledig waterdichte kasten, saffier glas) creëren ze ware meesterwerken.


Andere opvallende merken waren Glycine, JS Watch uit Reykjavik, Costro, Quadtec (met een heel nieuw systeem om de tijd weer te geven op een LCD horloge), het Nederlandse Cornelius & Cie, Habring², Kudoke en Cyclos met de bijzondere quasi 24-uurs aanduiding van hun Day & Night horloges.


enthousiaste bezoekers genieten van de zon en de cateringWatch2008 was voor de vele liefhebbers van horloges, die buiten de prachtige verzameling horlogemerken ook konden genieten van de goed verzorgde catering en een zeer aangenaam winterzonnetje, dus een waar uitje dat absoluut voor herhaling vatbaar is. Het is daarom goed te horen dat de organisatie besloten heeft dit in 2009 ook te zullen doen.


Een goede impressie met veel foto’s, geschreven door de heer Mennink, is te lezen op Horlogeforum.nl.