Hoewel het qua datum nog volop zomer is, is het qua weer tijd voor de herfstcollecties van diverse horlogemerken. Vandaag daarom al de nieuwe collectie voor het najaar van Emporio Armani, die begin september in de winkels zal liggen. De horloges hebben als belangrijkste designelement een ultra platte kast met aansluitende band, waarbij het gebruik van mesh banden in diverse kleuren opvalt.

De nieuwe horlogekasten van de Armani collectie zijn geleend van een best-seller uit een eerdere collectie, die daarna een make-over heeft gehad. Het resultaat is een serie 316L stalen kasten die allemaal slechts 7 millimeter hoog zijn, om het even of ze voor een heren- (36 x 34,5 mm) of damesmodel (31 x 29,5 mm) werden ontworpen. Omdat ze ook nog eens gebogen zijn, sluiten ze precies om de pols en geven de horloges een ergonomische en gestroomlijnde look.


Emporio Armani AR 2008 (met bruin lederen band) en AR 2029De 18 modellen zijn allemaal voorzien van twee scherpe wijzers en Romeinse cijfers, maar hebben verschillende kleuren wijzerplaten en banden. Vooral de horloges met mesh band, gemaakt van geweven staal in de kleur passend bij de kast (staal, ?goud? of IP zwart), vallen op door hun luxe en innovatieve uitstraling, zie bijvoorbeeld op de bovenste foto de AR 2012 en AR 2015 (met parelmoeren-kleur wijzerplaat) en de AR 2029 op de foto rechts.


Alle banden ? mesh, leer of staal ? zijn voorzien van een vlindersluiting en zijn 24 mm (dames) of 28 mm breed. Ze sluiten perfect aan op de horloges, die qua techniek voorzien zijn van een quartz uurwerk. De horloges kosten tussen de ? 219,- en ? 359,- en zullen vanaf begin september in de winkel verkrijgbaar zijn. Zie voor meer informatie en verkooppunten www.emporioarmani.com.