Gc Watches combineert met de Sport Class XXL Ceramic-serie mannelijk design met de laatste nouveauté op materiaalgebied: keramiek. De modellen zijn door de afmeting één van de weinige modieuze horloges waarin keramiek is toegepast, die specifiek voor mannen zijn bedoeld.

Keramiek als toepassing bij de constructie van horloges wordt steeds populairder. Het is sterk, krasbestendig en hypoallergeen en geeft een horloge een chique look, die het op lange termijn ook behoudt. Witte en zwarte horloges met dit materiaal bestaan al langer, maar worden meestal in dames of unisex afmetingen gemaakt. De Gc Watches Sport Class XXL Ceramic meet 45 mm, dus is zonder twijfel ontworpen voor mannen.


De horloges zijn er in meerdere uitvoeringen, allemaal voorzien van een zwarte of witte wijzerplaat met eenzelfde kleur keramische duikring-inlay. Gc Watches Sport Class XXL Ceramic X76002G2SDe stalen kasten worden gecombineerd met een band, gemaakt van zwarte (X76002G2S) of witte (X76001G1S) keramische schakels verbonden met stalen links, wat voor een fraai contrast zorgt. Er is ook een uitvoering met een stalen band (X76008G2S).


De horloges zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel. De chronograaf ? met overigens zeer fraai tegen de kast geplaatste drukkers ? meet van 1/10 seconde tot 30 minuten. Daarnaast kan via de eenzijdig draaibare duikring (en omdat het horloge tot 100 meter waterdicht is) ook nog eens de duiktijd worden gemeten.


De Sport Class XXL Ceramic collectie is voorzien van saffier glas en heeft Zwitserse Ronda R5040.D quartz uurwerken. De horloges zijn vanaf begin september in de winkel verkrijgbaar en variëren in prijs van ? 539,- tot ? 629,-. Zie voor meer informatie over Gc (Guess Collection) www.gcwatches.com. Voor verkoopinformatie kunt u IBB Amsterdam bellen: (020) 342 80 80.