TAG Heuer is een nieuw avontuur aangegaan, door zich te verbinden aan het Amerikaanse America?s Cup team ?Oracle Team USA?. Het partnerschap gaat gepaard met de introductie van een nieuwe Aquaracer 500M serie, bestaande uit vier ?gewone? horloges met keramische bezelinlay en twee Limited Editions ?Team USA?.

TAG Heuer?s CEO Jean-Christophe Babin had zijn ontwerp- en ontwikkelteams de taak gesteld de meest elegant maar tegelijkertijd stevige Aquaracer ooit te maken: ?De keuze voor keramiek lag daarom voor de hand. Het is vier keer harder dan staal, maar lichter van gewicht; krasvast, maar wel kostbaar. Het paste perfect bij de Aquaracer, die 500 meter waterdicht is ? een horloge met prestatiedrang in het DNA.? De TAG Heuer Aquaracer 500M is door het gebruikte keramiek buitengewoon geschikt voor zeilsport ? maar eigenlijk voor iedere watersport. En daarnaast voor dagelijks gebruik, want de horloges zijn buiten functioneel ook bijzonder fraai.


De ´gewone´ TAG Heuer Aquaracer 500M meet 41 millimeter breed en heeft een stalen kast. Het horloge is voorzien van het kaliber 5 automatische uurwerk, heeft een eenzijdig draaibare duikring, datum en een automatische heliumventiel op 10 uur. Dit model komt in 4 varianten: een ?all-black? met rubberen band, versies met een zwarte of blauwe wijzerplaat en keramische bezelinlay en een stalen band en een bicolor met 18K goud vergulde bezel en schakels in de stalen band.


TAG Heuer Aquaracer 500M


De twee limited editions zijn iets groter: 43 en 44 millimeter. Deze horloges hebben een wijzerplaat die een verticaal ? in plaats van horizontaal reliëf heeft. De keramische bezelinlay is vervangen voor een rubberen en de 44 millimeter variant is bovendien voorzien van een chronograaf, via het automatische uurwerk kaliber 16. De horloges zijn op diverse plaatsen voorzien van logo?s en inscripties die herinneren aan de samenwerking met Oracle Team USA.


Tag Heuer Aquaracer 500M Oracle Team USA Limited Editions


De TAG Heuer Aquaracer 500M kost tussen de ? 2.100,- en ? 2.600,- en zal vanaf november 2012 te koop zijn. De Oracle Team USA Limited Editions kosten ? 2.100,- en ? 3.150,- (de chronograaf) en zijn al verkrijgbaar bij officiële TAG Heuer dealers. Kijk op Horloge.info/TAG-Heuer en TAGHeuer.com voor meer informatie en nieuws over het horlogemerk.