Seiko lanceert de Seiko Astron GPS Solar ? het eerste analoge GPS horloge op zonne-energie ter wereld dat alle 39 officiële tijdzones op aarde herkent en daardoor altijd exact de juiste locale tijd weergeeft. De Astron GPS Solar collectie bestaat uit 6 modellen, waarvan er één ter ere van deze baanbrekende introductie een Limited Edition is.

De aarde kent meer dan 24 tijdzones ? vooral in Azië en Oceanië bestaan tijdzones die per kwartier en half uur verschillen ten opzichten van elkaar. Het nieuwe Astron GPS Solar horloge van Seiko ? vernoemd naar het eerste quartzhorloge, de Seiko Astron uit 1969 ? herkent elke mogelijke tijdzone vanaf elke plek op aarde, omdat ze ter verificatie contact zoekt met de satellieten van het wereldwijde GPS netwerk. Hierdoor zijn de horloges niet beperkt (zoals bijvoorbeeld horloges die contact zoeken met radiogolven, die in grote delen van de wereld niet beschikbaar zijn) en is één druk op de knop voldoende om in enkele seconden de locale tijd met de nauwkeurigheid van de atoomklok op te halen.De ingebouwde micro-GPS ontvanger van de Astron verbruikt zó weinig energie dat deze én alle andere functies optimaal functioneren op de lichtenergie die wordt gegenereerd door de Solar wijzerplaat. De Astron zoekt dagelijks automatisch contact met een satelliet voor het controleren van de juiste tijd, maar voor het ter plaatse bepalen van de exacte positie en bijbehorende tijd, is één simpele druk op de knop voldoende om het horloge contact te laten leggen met minimaal 4 satellieten van het wereldwijde GPS-netwerk.


Seiko Astron GPS Solar Prestige SAST003


Omdat de Seiko Astron GPS Solar rekening houdt met maanden van 28 tot 31 dagen (ook tijdens schrikkeljaren) is het een heuse ?perpetual calendar? ? een eeuwigdurende kalender die tenminste tot het jaar 2100 en bij voldoende energie altijd exact de juiste tijd aangeeft.


Seiko Astron GPS Solar Limited Edition SAST001 - klik aan voor een grote afbeelding


Seiko?s Astron horloges hebben een royale kastmaat van 47 millimeter, die door de ergonomische vormgeving uitermate comfortabel draagt. Alle toegepaste materialen in en aan de horloges zijn duurzaam en op alle modellen zit een massieve bezel van krasbestendig, hoogglanzend keramiek. De solar wijzerplaat is optimaal zichtbaar door krasvast saffierglas met Super-Clear Coating ? een nieuw ontwikkelde anti-reflectieve laag die aan beide zijden van het glas is aangebracht en 99% van alle lichtreflecties voorkomt.


Seiko Astron GPS Solar refs SAST003, SAST005 en SAST007 - klik aan voor een grote afbeelding


Bij de lancering van de horloges deze maand werden de zes modellen gepresenteerd, met als meest opvallende uitvoering de Seiko Astron GPS Solar Limited Edition 2012. Deze Limited Edition is gemaakt van high-intensity titanium (harder dan roestvrij staal, maar met slechts 60% van het gewicht) met een zwarte hard-coating. De wereldwijde oplage is slechts 2500 stuks. Het horloge met referentie SAST001 kost ? 3.300,-.


Seiko Astron GPS Solar refs SAST009 en SAST011 - klik aan voor een grote afbeelding


Naast de Limited Edition, presenteert Seiko de Astron Prestige: een uit drie modellen bestaande serie, waarvan de kast en band eveneens gemaakt zijn van high-intensity titanium. De horloges met referenties SAST003, SAST005 en SAST007 kosten tussen de ? 2.650,- en ? 2.750,-. Ook is er een sportieve lijn met twee Seiko Astron Sports horloges, waarvan de kast van RVS is en de band van silicone rubber met veiligheidssluiting. Deze modellen SAST009 en SAST011 kosten ? 2.000,- en ? 2.050,-.


Kijk op Seiko.nl voor meer informatie en verkooppunten en bezoek Horloge.info/Seiko voor meer nieuws en informatie over het Japanse horlogemerk.