Bell & Ross heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een haute horlogerie horlogemaker die horloges maakt met de nadruk op mannen, voor wie de tijd niet alleen een hulpmiddel, maar ook een passie is. In het streven naar het wezenlijke heeft Bell & Ross nu een digitale complicatie ontworpen met een originele weergave en perfecte afleesbaarheid: de Vintage WW1 Heure Sautante.

Het bijzondere aan deze complicatie is de digitale weergave van de uren. De urenwijzer is vervangen door een schijf die onder de wijzerplaat door draait en via een venster bij ?twaalf uur? is af te lezen. De cijfers lopen niet met het uur mee, maar verspringen ieder uur netje op tijd. Het venster is perfect uitgelijnd met de centrale minutenwijzer en de gangreserve aanduiding van het uurwerk op 6 uur, waardoor de informatie naar waarde wordt gerangschikt.


Bell & Ross Vintage WW1 Heure Sautante ?Pink Gold? (50 exemplaren, ? 19.000,-)


Bell & Ross? Vintage WW1 collectie refereert qua naam en design aan de eerste polshorloges, die begin vorige eeuw werden gemaakt op basis van zakhorloges. De nieuwe Heure Sautante (springend uur) is er in twee gelimiteerde edities: de Vintage WW1 Heure Sautante ?Pink Gold? (50 exemplaren, ? 19.000,-) en de ?Platinum? (25 exemplaren, ? 29.000,-). De horloges met een diameter van 42 millimeter en ontspiegeld saffier glas, zijn tot 100 meter waterdicht.


Kijk voor meer nieuws en informatie over Bell & Ross op Horloge.info/Bell&Ross en bezoek BellRoss.com.