TAG Heuer presenteert de 2017 Carrera Heuer 01 Full Black Matt Ceramic

De Carrera Heuer 01, hét signature Chrono model van TAG Heuer manufacture werd voor het eerst twee jaar geleden gepresenteerd tijdens Baselword. Het horloge was het eerste model dat werd ontworpen onder leiding van TAG Heuer CEO Jean-Claude Biver die het ontwerpteam aanstuurt op moderniteit en vernieuwing zonder dat er direct sprake is van een totaal nieuw uiterlijk.

Toch onderging de Carrera Heuer 01 al in 2015 een metamorfose. Onder andere met het nieuwe Heuer-01 in-house kaliber en een modulaire kast waardoor het makkelijk (en minder kostbaar) is om door middel van materiaal- en kleurgebruik varianten te ontwerpen. Het Heuer-01 in-house kaliber is een spin-off van kaliber 1887, het chronograaf uurwerk dat door Tag Heuer in 2010 werd gelanceerd. Met name de rotor werd aangepast om tot het nieuwe kaliber te komen.tag-heuer-carrera-heuer-01-full-black-matt-ceramic-detail

Voor de 2017 versie is de slanke chronograaf volledig uitgevoerd in matzwart keramiek. Om een perfecte werking en een waterdichtheid tot 100 meter te gegarandeerd blijft staal uiteraard een benodigd materiaal.  Alle functionele onderdelen van het horloge, waaronder het hart, de geschroefde kroon, en de pushers zijn vervaardigd uit traditionele materialen, maar de kast, de lugs en diverse onderdelen in het uiterlijk zijn, waar dat kon, gemaakt van het diepzwarte keramiek.tag-heuer-carrera-heuer-01-full-black-matt-ceramic72

In feite lijkt keramisch materiaal het perfecte materiaal voor de horloge-industrie. Het is ongelooflijk hard, kras- en slijtvast, maar voelt toch zacht, licht en prettig aan om te dragen. Het materiaal houdt zijn oorspronkelijke kleur, is niet gevoelig voor oxideren en het is hypoallergeen.

Samengevat kan geconcludeerd worden dat na vijf jaar van continue verbetering en optimalisatie, het HEUER-01 kaliber een hoog niveau heeft bereikt met beheersing van de productiekosten. Het kaliber van slehts 45 mm is hierdoor geschikt gemaakt voor chronografen van diverse soorten materiaal in een prijsklasse tussen de € 4.600 en  € 6.500.

tag-heuer-carrera-heuer-01-full-black-matt-ceramic-detail
De Carrera Heuer 01 Full Black Matt Ceramic ( CAR2A91.BH0742) heeft een kast van 45 mm. Naast de keramische band is er optioneel een rubberen band. (ref. CAR2A91.FT6071) De skeleton chronograaf heeft een gangreserve van 50 uur. Prachtig te zien in de skeleton is de schijf met daarop numeriek de dagen van de maand. De juiste datum wordt weergegeven in een klein venster op 3.30 uur. Op 12 uur is de minutenteller gepositioneerd, op 6 uur de urenteller en op 9 uur de kleine seconden.

Prijs: € 5.650
Meer informatie: Tagheuer.com