Na de succesvolle introductie van haar horlogecollectie in 2009, keerde Swarovski in 2010 terug naar Baselworld met nieuwe creaties. Swarovski breidt haar assortiment dit seizoen uit met 16 nieuwe stukken en een gelimiteerde editie. Ons oog gaat vooral uit naar die laatste: het geheel nieuwe model Rock ?n? Light. Een horloge dat met haar gestileerde design schitterend meegaat in de trendstroom met knipoog naar de jaren 1980.

In 1895 verhuisde Daniel Swarovski I, een Boheemse uitvinder en idealist, naar het dorpje Wattens in Tirol (Oostenrijk), met bij zich zijn pas uitgevonden machine voor het slijpen en polijsten van kristallen voor sieraden. Hiermee begon een revolutie in de modewereld. Sindsdien is Swarovski uitgegroeid tot ?s werelds meest vooraanstaande producent van precisiegeslepen kristal, voor modeaccessoires, sieraden en ? meer recent ? verlichting, architectuur en interieurtoepassingen. Horloges konden natuurlijk op termijn niet ontbreken en wat dat betreft is het huis Swarovski niet enkel met zijn tijd mee, maar in design zelfs de tijd vooruit.


Het nieuwste kunstwerkje, de Rock ?n? Light, is nu al een echt stijlicoon. Als horloge en designobject bij uitstek vormt het een imposant eerbetoon aan kristal. Met ruim 115 jaar ervaring op het gebied van facet slijpen is Swarovski?s unieke expertise gedistilleerd in dit revolutionaire model. De Rock ?n? Light doet op het eerste gezicht zelfs denken aan een bergkristal. De ?cushion? geslepen (vierkant met afgeronde hoeken) kristal, bestaande uit maar liefst 32 kaarsrechte, symmetrische facetten, omgeeft de wijzerplaat en vierkante roestvrijstalen bezel. De ongebruikelijke afmetingen (40 x 40/19 mm) koppelen schitterende reflecties op sublieme wijze met stijlvolle lijnen, terwijl tevens alle traditionele kenmerken van een horloge behouden blijven.


De witte uitvoering van de Rock ?n? Light heeft een zilverkleurige ?sunray? wijzerplaat met acht heldere kristallen waarop facetvormige zilverkleurige indexen zijn aangebracht. Op 12 uur prijkt de Zwaan, en hetzelfde symbool is terug te vinden op de cabochon (rond geslepen kristal) van de bescheiden kroon. Ook op de achterzijde van de kast is het Swanflower? motief op subtiele wijze gegraveerd. Een bandje van wit kalfsleer maakt het geheel subtiel af. Het horloge is zodanig ontworpen dat het optimaal draagcomfort biedt voor elke polsdikte.


Net als de rest van de Swarovski collectie is dit fonkelnieuwe horloge precies door het gebruik van een Zwitsers kwartsmechanisme. Het horloge is verkrijgbaar in wit, zwart en prune en kost ? 800,-. Dit letterlijk en figuurlijk schitterende juweelhorloge wordt geproduceerd in een eenmalige, genummerde en gelimiteerde editie van 2222 stuks.


De hele nieuwe collectie is inmiddels wereldwijd verkrijgbaar is in tal van Swarovski-boetieks, horlogewinkels en juwelierszaken. Neem voor verkoopinformatie contact op met Swarovski Benelux: +31 (0)223 670 500 of bezoek de website www.swarovski.com.