Met de ?Stranger? presenteert Ulysse Nardin wederom een bijzonder staaltje horlogemakers kunst. Het horloge bevat het mechanisme van een klassieke muziekdoos en kan zo ieder uur (of alleen naar wens) de melodie van het beroemde nummer ?Strangers in the Night? afspelen. Het horloge werd ontwikkeld in samenwerking met de grondlegger van techno-muziek en Yello frontman Dieter Meier.

Het muzikale mechanisme van de ?Stranger? is gebaseerd op de mechanismen van ouderwetse muziekdozen, waarbij de cilinder is vervangen voor een schijf en de kam bestaat uit 10 losse tanden, bevestigd rond de bovenste helft van de wijzerplaat. De tanden spelen de melodie van ?Strangers in the Night?, een liedje dat in 1966 onsterfelijk werd gemaakt door Frank Sinatra, via de pinnen op de schijf. Het muziekmechanisme, en dat van de tijd, worden automatisch opgewonden door het UN-690 kaliber uurwerk van Ulysse Nardin.


Het afspelen van de melodie kan via de drukker bij 10 uur worden aangezet of uitgezet. Naar keuze speelt het horloge op ieder heel uur, op verzoek of helemaal niet. Naast het bijzondere mechanische voor de muziek, heeft de Ulysse Nardin ?Stranger? ook een bijzonder systeem om de tijd en datum te verstellen: de kroon van het horloge kan niet worden uitgetrokken, maar wordt geactiveerd na het induwen van een geïntegreerde drukker in de zijkant van de kast.


Strangers in the Night: Ulysse Nardin ?Stranger?


De Ulysse Nardin ?Stranger? werd op 13 maart 2013 door onder andere Dieter Meier gepresenteerd. Meier is sinds 1983 aandeelhouder in Ulysse Nardin ? het horlogemerk dat door zijn in 2011 overleden goede vriend Rolf Schnyder groot werd gemaakt. De ?Stranger? wordt gemaakt als 45 millimeter breed 18 karaat roségouden horloge, in een gelimiteerde oplage van 99 stuks. Kijk voor meer nieuws en informatie op Horloge.info/Ulysse-Nardin en bezoek Ulysse-Nardin.com.