Keramiek is een van de meest populaire materialen in de horloge industrie op dit moment. Het keiharde en krasvast materiaal, dat bovendien erg mooi is, wordt door vele merken gebruikt, maar kent haar oorsprong bij het Zwitserse horlogemerk Rado. En omdat Rado in de ontwikkeling van high-tech materialen ook niet is stil blijven staan, heeft het merk een constante voorsprong op alle anderen, waar het ook nog prijzen mee wint.

De nieuwe HyperChrome collectie is daarvan een perfect voorbeeld, met als een van de bijzondere modellen de Rado HyperChrome Chronograph XXL. Het is Rado gelukt om via vooruitstrevende spuitgiet technieken een keramische monocoque kast (een kast uit één stuk) te maken, die de hele structuur van het horloge draagt en bepaald. Het onderstaande filmpje geeft een goed inzicht in het bijzondere productieproces van de HyperChrome horloges:De horloges worden gemaakt van wit of zwart high-tech keramiek met een indrukwekkende hardheid van maar liefst 1250 Vickers. Ze worden afgewerkt met contrasterende stalen elementen, chronograaf drukkers en een met rubber omvatte kroon en hebben een keramische schakelbanden.


Rado HyperChrome Chronograph XXL in Plasma HTC


Naast de zwart en wit keramische modellen, heeft Rado ook een variant van de HyperChrome Chronograph XXL gemaakt van het nieuwe ?Plasma High-Tech Ceramics?: een procedé waarbij keramische kasten via een speciale plasma behandeling bij een temperatuur van 20.000 graden een bijzonder fraaie platina kleur krijgen. Dit model is beschikbaar aan een keramische schakelband of een lederen horlogeband en heeft (zoals de andere modellen) een automatische ETA kaliber 2894-2 chronografen uurwerk, dat door een zichtbodem te bekijken is.


Rado HyperChrome Chronograph XXLRado?s 45 millimeter brede HyperChrome Chronograph XXL werd onlangs beloond met de prestigieuze Good Design? award. De jury beoordeelde het horloge als buitengewoon op het gebied van ontwerp en prees Rado?s toewijding aan design en de wil de technische grenzen steeds weer te verleggen. De HyperChrome Chronograph XXL modellen variëren in prijs van ? 3.900,- tot ? 4.100,- en zijn vanaf nu bij officiële Rado verkooppunten verkrijgbaar. Kijk op Horloge.info/Rado en Rado.com voor meer nieuws en informatie.