Italo Fontana, de creatieve man achter U-Boat, heeft een nieuw concept gelanceerd, waarbij hij via verschillende ?niet zachtzinnige ? behandelingen het in 2012 gelanceerde model U-42 B&B omtovert tot stuk voor stuk unieke exemplaren. Het resultaat is de U-42 ?Unicum?, een horloge dat nieuw al de indruk wekt flink gedragen te zijn.

Zowel de 53 millimeter brede kast, de wijzerplaat en de band zijn behandeld met verschillende soorten zuur en zijn daarna door Toscaanse handwerkers met de hand afgewerkt, waardoor elke Unicum ook echt een unicum is. De titanium kast met IP zwarte coating oogt daardoor gesleten, de wijzerplaat roestig en de band flink gedragen. Alles bij elkaar doet het vermoeden dat het horloge een halve eeuw op de bodem van de zee heeft gelegen ? en dat is gek genoeg een extreem stoere look?


U-Boat U-42 Unicum


Verschillende details, zoals de uitklapbare kroon (links), de hevel om de bezel vast te zetten (rechts) en de cijfers en indexen op de bezel zijn van brons. Het 53 millimeter brede horloge heeft saffier glas en is waterdicht tot 300 meter. Na Baselworld (begin mei) is de U-42 Unicum in een gelimiteerde editie van 99 stuks te koop zijn voor ? 6.800,-. Kijk op U-Boatwatch.com voor meer nieuws en informatie.