Braun lanceerde onlangs de opvolger van de digitale Braun Prestige BN0106 horloges uit 2012: de analoge Braun Prestige BN0095. Net als het digitale model, dat een Red Dot en gouden iF Design award won, gaat de BN0095 met een prijs aan de haal: de iF Product Design Award 2013. De uitreiking van een eventuele Red Dot Award volgt later dit jaar.

Het bijzondere aan de BN0095 is dat het horloge een monocoque kast heeft, gemaakt uit één stuk roestvrij staal. Door het ontbreken van een losse kastbodem (het Zwitserse uurwerk wordt door de wijzerplaatkant in de kast gemonteerd) konden de designers van Braun, die voor dit project samenwerkten met de prestigieuze Studio Hannes Wettstein en horlogemaker Ventura, veel vrijer denken over het uiterlijk van de bodem en de aanzet van de horlogeband. Daarnaast is het horloge beter bestand tegen lekkage.

achterkant Braun Prestige BN0095

De kast van de Braun BN0095 meet 43 millimeter en heeft saffier glas. De chronograaf functie kan tijden meten tot maximaal 12 uur en het horloge beschikt over datumaanduiding. De BN0095 is er in mat staal en zwart staal, met naar keuze een rubberen of stalen band en kost tussen de ? 620 en ? 720,-. Kijk op Braun-clocks.com voor meer informatie over het merk.

Braun Prestige BN0095 in zwart staal met rubberen band