Luminox heeft voor de Recon serie een nieuwe model gelanceerde: de NAV SPC (Navigation Specialist). Horloges uit de Recon serie zijn allemaal vernoemd naar functies van teamleden van verkenningsteams en hebben specifieke eigenschappen, behorend tot die functie. Zo is de Navigation Specialist er voor verantwoordelijk dat de patrouille op het juiste pad blijft, tot de doel is bereikt. De NAV SPC van Luminox is daarbij de ideale partner.

Het horloge, dat gemaakt is van met carbon versterkt policarbonaat, meet 46 millimeter en heeft een ruime wijzerplaat met daarop een makkelijk af te lezen loopsnelheid tachymeterschaal ? een schaal waarop na een kilometer gelopen te hebben, precies aangegeven staat hoe snel je dit hebt gedaan. Ook heeft het horloge een tweede tijdzone aanduiding, omdat verkenningsteams zich vaak in verschillende tijdzones begeven. Voor het aflezen van kaarten, is de horlogeband voorzien van drie veelvoorkomende kaartschalen, waardoor afstand bepalen op de kaart eenvoudig wordt. Ook een inch/cm vergelijkingsschaal is op de band terug te vinden, net als een (verwijderbare) kompas.


Luminox Recon NAV SPC


Het glas op de Luminox Recon NAV SPC is gemaakt van krasvast en ontspiegeld saffier glas en in het horloge tikt een betrouwbaar Zwitsers Ronda uurwerk. Met een waterdichtheid tot 20 BAR kan er met het horloge ook nog gedoken worden. De Recon NAV SPC kost ? 370,-. Kijk op Horloge.info/Luminox en Luminox.nl voor meer nieuws en informatie.